Tészta házi ketchuppal

90 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

    Elkészítés

    1. A paprikát 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük, addig sütjük, amíg a héja megfeketedik, majd dobozba tesszük, és lefedjük. Ha kihűlt, lehúzzuk a héját, és feldaraboljuk.
    2. A felaprított hagymát lassú tűzön üvegesre pároljuk az olajon. Hogy ne piruljon meg, adunk hozzá 1-2 ek vizet. Beletesszük az összezúzott fokhagymát, a kakukkfüvet, a babérlevet, és még egy percig pirítjuk. Ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk.
    3. A paradicsomot pár percre forró vízbe dobjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, és lehúzzuk a héját. Kisebb darabokra vágjuk, és kikaparjuk a magjait. A hagymához adjuk a paprikával együtt. Ízesítjük a cukorral, és lassú tűzön 1 órán át főzzük. Ha híg lenne, adunk hozzá 1 ek sűrített paradicsomot, majd átpasszírozzuk.
    4. A tésztát sós vízben kifőzzük, és a házi ketchuppal, reszelt sajttal megszórva kínáljuk.
    Ha friss tésztát készítesz hozzá, akkor azt maximum 2 percig főzd. Bármilyen paradicsomos ételt ízesíthetsz a ketchuppal.

    Ezek is érdekelhetnek

    Friss