Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mi lesz a tízórai? Leteszteltük a gyerekeknek szánt édes snackeket

default user icon
MME
A naptári ősz és az iskolaév beköszöntével, rengeteg szülő kezd kétségbeesetten agyalni azon, hogyan milyen snacket tehetne a kis lurkó hátizsákjába, hogy az délután 4-ig ne haljon éhen.

A gondos szülő ilyen esetben számtalan opció közül választhat, de sokan próbálkoznak azzal, hogy valamilyen nasi-szelet megfelelő lehet a kis poronty számára. Ezekből rogyásig vannak a boltok polcai, úgyhogy egy erős tucattal mi is bedobtunk a kosarunkba, mindenfajta egységes válogatás nélkül - azt kerestük, hogy melyikkel lehetünk a legnagyobb eséllyel az adott napra a "Jófej Szülők" díj nyertesei.

ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>> 
Milka – Choco Moo

Aprócska keksztehén adja a lelkét, aminek hátoldalát könnyed Milka tejcsokival borították. Illatával simán eladja magát, a legtöbb gyerek az édeskés aromára garantáltan rácuppan. A csoki extraolvadós és finom, míg a keksz remekül kezd mállani szánkban.


Adatok: 40 gramm, 99 Ft

TESZT! HOL KAPNI A LEGJOBB KAKAÓS CSIGÁT, HA NINCS IDŐNK SÜTNI? >>> 
Finest Bakery

Négy rétegből áll össze, legfelső a csokis, míg az epres töltelék elvileg a közepén van. Illata kifejezetten kellemes, csábítja az éhes gyerekszájakat. Kóstolva ennyire nem fényes a helyzet, mivel eléggé műíze van az egésznek. Leginkább a gyümölcsnél érezzük, hogy nem teljesen tuti a helyzet. Az ostya ropog és omlós, a csoki pedig kicsit hamar távozik ízügyileg szánkból.


Adatok: 25 gramm x 5; 329 Ft

Knoppers

Ez is remekül 3-4 rétegből áll, amit látunk is, ha belepillantunk oldalról. Illatában leginkább mogyoró és a csoki érződik, de legalább természetesnek hatnak mind a ketten. Az ostya nem olyan veszettül omlós és pergős. A csokoládé íze lágyan tejcsokis, a mogyoró pedig kifejezetten kacérnak hat a szánkban.

Adatok: 25 gramm, 169 Ft

TESZTELTÜK GYEREKKORUNK KEDVENCÉT: EZEK A LEGJOBB SÓS KUKORICA KUKIK! >>> 
Dörmi

Kellemes édes és puha tésztája van a medvének, a bundája helyén. A belső krémesen pudingos, de sajnos nagyon a maci hasa és feneke felé koncentrálódik. A feje, szegénynek, tökéletesen üres. A töltelék lágy és krémes, íze sokiáig játszik szánkban. Az összhatás könnyedén megbabonázza az ártatlan gyermeki lelkeket.


Adatok: 30 gramm, 99 Ft

Manner

Klasszikus töltött nápolyi. Egyik nagy kedvenc a piacon, amit bizonyít is azzal, hogy azonnal tökéletesen ropog, ahogy ráharapunk. Természtesen mogyorós hatása van, íze is, vita nélkül rendben van. Nincsen túlédesítve egyáltalán, pont kellemes. Egyetlen problémája, hogy egy gyerek számára, talán, túlságosan steril és száraz.


Adatok: 75 gramm, 299 Ft

TÚRÓS TÁSKA TESZT: NEM REMÉNYTELEN A HELYZET A NAGY BOLTOKBAN SEM!  >>> 
Kinder Country

Rizses dolog, amit még egy kicsi keksszel is megtekernek, hogy tripla ízélményt kapjunk egyszerre. Nem rossz, nagyon olvadós a csoki, ami szinte azonnal folyékonnyá válik szánkban. Tejescsoki íze hamar lecseng sajnos.


Adatok: 23,5 gramm, 129 Ft

Moments

Nagy, vastag ostya, amiből ömlik a vanília aroma. Kizárólag a széleinél van csoki, ami ha megkóstoljuk olyan, mintha kókuszos lenne, pedig a hozzávalók között elvileg nincsen kókusz. Könnyed az egész, nincs túltolva cukorral, ideális társ lehet egy átlagos tannap során.


Adatok: 50 gramm, 99 Ft

TESZT! A VANÍLIÁS KRÉMTÚRÓK TÖBBSÉGÉBŐL ÉPP A VANÍLIAÍZ HIÁNYZIK >>> 
Balaton

Első falatnál érezzük, hogy kegyetlenül megfürdették az egészet a csokis masszában. Az ostya, a szelet közepe felé pazarul ropog, amit lekísér egy mogyorós ízvilág. A csokis irány nem túl harsány, ami nem is feltétlen baj, mert mogyorósként hirdetik. Egyetlen dolgot kellene rajta változtatni talán, ami annyi csupán, hogy csokit pörgetnénk a belső pontjai felé is.


Adatok: 33 gramm, 119 Ft

belVita Softy

Puha keksz, tele magvakkal, aminek a belseje meg van töltve. Az egész eléggé könnyen omlik, szinte alig kell harapdálni, hogy elhasadjon szánkban. A csokoládé töltelék nem túl combos, mivel a mogyoró dominál benne végig, szóval a leírásban pont fordítva kellene feltüntetni.


Adatok: 50 gramm, 159 Ft

Waffelini

A Milka másik nagy gyerekkedvenc terméke, ami 3000% csokit rejt magában. Kint, bent, középen, de leginkább minden porcikájában találunk csokit vagy kakaót. Legnagyobb meglepetése mégis, hogy ilyen túlzó mennyiség mellett nem hat brutálisan édesnek vagy éppen dög nehéznek.


Adatok: 31 gramm, 89 Ft

TESZTELTÜK, HOGY MELYIK A LEGJOBB KAKAÓS NÁPOLYI! MEGINT EGY SAJÁTMÁRKÁS NYERT >>> 
Ela

Nem túlságosan lélekmelengető a látvány, de akár lehet egy retro példány is a múltból. Kóstolva azonnal érezzük, hogy ostyából rengeteget kapunk, míg a töltelékből szinte alig valamit. Második gondolatra nem is bánjuk ezt a hiányosságot mivel a krém íze bűn rossz. Nincs is mit ragozni rajta.


Adatok: 40 gramm, 99 Ft

Nesquik

A nyuszi, az italok mellett, ostya formájában is a gyerkőccel lehet a nap folyamán, ha ilyennel tankoljuk fel hátizsákját. A szeletet körbe fonódva borítja kakaós réteg, a belsejében inkább csak üres gondolatok találhatóak. Ízre nem igazán idézi a klasszikus ital ízvilágát olyan, mint egy rossz másolat.


Adatok: 26 gramm, 119 Ft

belVita

Talán a legegészségesebb példány a mezőnyben, ami tele van gyereknövesztő magvakkal és hasonló csodákkal. Kakaós, de ízén ez szinte észrevehetetlen. Kekszként tökéletesen működik, de a kakaós plecsni rajta kissé túlzás. Omlós, és nem arcszaggató, ami legalább pozitívumai közé sorolható.


Adatok: 50 gramm, 119 Ft

Ítélet

Sorrendet ezen a héten nem erőltettük, mert ezen termékek között nehéz igazán egységes pontot keresni - ehelyett most inkább csoportosítva kezeltük a végeredményt.

Abban az esetben, ha jót akarunk a gyereknek, akkor Dörmit vagy belVitát keressünk a boltokban. Az első igazi gyereknek való édesség, míg a másik inkább egy egészséges példány, amivel inkább a jövőjét mentjük meg a gyereknek a zsírleszívástól. Íze talán nem bajnok, de egészségesebb példány.

Elmegy kategóriába sorolandó a belVita Softy, a Manner, a Knoppers. Ezen hármas simán elmegy egy átlag lurkó ízléshatárain belül mindenfajta panasz nélkül. Klasszikus pont a Kinder és a Waffelini, ezeket inkább igazi csokirajongóknak pakoljuk be.

Ela és Knuspi -  ezt a két elemet viszont inkább le se vegyük a boltok polcairól, mert garantáltan egy hisztis gyereket fogunk találni a tanórák után, aki estig nem felejt és minden elszenvedett másodpercért hatványozottan fog bosszút állni.

MÉG TÖBB MIT ETTEM MA TESZT A MINDMEGETTÉN >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss