Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Némelyik citromlével büntetni lehet az emberiséget

default user icon
MME
A citrom számtalan jó hatással van a szervezetünkre azon kívül, hogy C-vitamin forrás, skorbut ellen is remek fegyver, de akár emésztéssegítő hatása is jól jöhet. Emellett számtalan házi praktika alapul a citrom savas varázslatára.

A héten mi azt teszteltük, hogy a citromlé milyen szinten képes megtépázni az ember ábrázatát. Ezeket talán önmagában csak úgy nem kortyolgatja senki szerencsére. Legtöbbször tea, limonádé, vagy hasonló fogások esetében használjuk, pár csepp felhasználásával. Bár ugye rendes teába se citrom, se cukor.

Bejártunk pár boltot és begyűjtöttünk mindent, ami láttunk és rajta volt a citromlé vagy annak valamilyen szinonimája. Tíz különböző márka, de talán ennek duplája se lenne akadály, ha mélyebbre ásunk. Tesztelés során csakis „nyersen” azt kóstoltuk, ami a flakonban van.

Solevita

Cuki utazós kiszerelés, amit akárhova magunkkal vihetünk, így nem kell aggódnunk a citrommentességtől. Illatában sok csoda nincsen, kicsit citromos, de inkább semmi. Megkóstoljuk és bizony alaposan átjárja arcizmainkat a szeretet. Savas, savas és savas. Eléggé mű íze van, foltokban műanyag aromás.

Adatok: gyümölcstartalom 99,93%, 200 ml, 129 Ft

Lemonly

Őselem a citromlé piacon. A mára már gagyi, citrom formájú flakonja az évezredek alatt beleégett az emberek retinájába. Illata ennek is közel nulla, de az íze az rendes büntetés. Az előző sem volt egyszerű, de ez egyenesen rettenetes. Olyan utóíze van, amitől két kézzel menekülnénk. Citromhoz ízben alig találunk kapcsolatot.

Adatok: gyümölcstartalom 99,94%, 200 ml, 229 Ft

Limmi

A leírás alapján 1 kg friss szicíliai citrom a lelke. Illata picit citromos, de nem olyan meggyőző ez sem. Kóstolva aztán meglepetten vettük tudomásul, hogy ez bizony jó. Citrom, sav, savanyúság ide-oda, de ez fogyasztható. Fényévekkel jobb, mint a másik kettő közel 100%-os citromízgránát.

Adatok: gyümölcstartalom 99,97%, 200 ml, 489 Ft

CBA

Finom szisszenés kíséri a kupaklecsavarás folyamatát. Van némi illata, ami egy vegyszerhez közelít. Kóstolva egészen rettenetes íze van, aminek a citromhoz ismételten csak alig van közel. Inkább egy rossz utóízzel megtolt tisztítószer. Nem túl erős, ez kevésbé rángatja meg arcizmaink felét.

Adatok: citromlé 40%, 1 liter, 229 Ft

Dizzy

Illata meglepően citrusos, de a csomagolás kinézete és minősége nagy kérdőjel maradt. Oké, hogy nem kell sokat beleölni, de na! Savanyúsága annyira nem karakteres, kisebb hígítással is fogyasztható lehet. Előnye, hogy utóízében nincsenek elrejtve csapdák.

Adatok: gyümölcstartalom 40%, 1 liter, 219 Ft

Rauch

Prémium sok csillagos termékként ábrázolva. Tiszta citromlé, aminek meg is van az ára, ebből már másfél liter sört is ki lehet hozni. Erőteljesen savas, de nincsen benne kellemetlen korcsíz sehol. Rendesen hígítva ez bizony jó cucc.

Adatok: 100% citromlésűrítményből, 1 liter, 929 Ft

Spar

Hirtelen azt hittük valami szénsavas üdítő, amikor felnyitottuk olyan lendülettel fújtatott. Spar szinten ez bizony végre egy ízléses, korrekt csomagolás. Ízre közepesen savanykás, nem kell durván feltolni ezt sem, hogy átlagos szinten iható legyen. Nincsenek vacak utóízek.

Adatok: citromlé 50%, 1 liter, 249 Ft

Sunny hills

Megkönnyeztük a márkanév választást, ez tuti legalább 5%-al zamatosabb végeredményt ad az összképhez. Kóstolva érdekes, mert erős és savas, de citromra utaló íz nincsen benne. Igazi laborteljesítménynek tűnik, csak egyáltalán nem élvezhető.

Adatok: gyümölcstartalom 40%, 1,5 liter, 219 Ft

Fruppy

Fura aromája van, nem nagyon citrusos, pedig sokáig vártunk vele, hátha csak valami kezdeti probléma esetében. Ízre savanyú, egy jó erős arctornára ez is elegendő, ha nem öntünk mellé fél liter vizet még. Utóízében van egy erős torokkaparó hatás, talán megfázás esetén remek megoldás lehet.

Adatok: citromlé 50%, 500 ml, 219 Ft

Olympus

A márka neve összenőtt a citromlé kifejezéssel. 10 emberből 11 gondol erre a logóra, amikor a citromlé kifejezés felbukkan valahol. Kóstolva érezhetően jobb, mint a legtöbb szinte, sokkal tisztább íze van. Nem erőtlen mégis, jól kivehető a citrusos ízvilág benne.

Adatok: citromlé 50%, 500 ml, 229 Ft

Ítélet

A 100% környéki kategóriát a Limmi nyerte. Remek és tiszta íz, amit ha rendesen eldolgozunk valami más citrommentes anyaggal, akkor finom végeredmény lesz várhatóan. Mögötte a Rauch, ami kicsit karcosabb, nem olyan tiszta. A maradék két termék, a Solevita és Lemonly már közel sem ajánlottak annyira, főleg utóbbi az igazi bűntett az emberiséggel szemben.

A 40-50%-os mezőnyt az Olympus húzta be, ami talán annyira nem meglepő. Sokkal tisztább és élvezhetőbb íze van, mint legtöbb társának. A Spar pozitív csalódás minden szempontból a héten.

A Dizzy, CBA, Sunny hills leginkább kerülendő, ezeknél sokkal jobb példányokat is találunk könnyedén a boltok polcain.

Limmi
Rauch
Olympus
Spar
Fruppy
Solevita
Dizzy
CBA
Sunny hills
Lemonly

ILLATA AKÁR EGY WC ILLATOSÍTÓ, ANNYIRA TERMÉSZETES - TESZTELTÜK A CITROMOS ICE TEÁKAT >>>

"NAGYON GYÓGYSZERTÁR ÍZE VAN" - SMOOTHIE-KAT TESZTELTÜNK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss