Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Kemény, mint a 3 hetes kenyér" - fehérjeszeleteket teszteltünk

Csúcsjáraton vannak a kondik, mindenki ráveti magát a mozgásra, hogy a télen felhalmozott hőszigetelést kockákra cserélje. Egyre több helyen látunk olyan szeleteket, melyekre rákerült a „protein” felirat. Ezektől persze nem leszünk azonnal kilökve, mint az állat, de legalább kicsit segítjük az edzésünket talán.

Csúcsjáraton vannak a kondik, mindenki ráveti magát a mozgásra, hogy a télen felhalmozott hőszigetelést kockákra cserélje. Egyre több helyen látunk olyan szeleteket, melyekre rákerült a „protein” felirat. Ezektől persze nem leszünk azonnal "kilökve, mint állat", de legalább kicsit segítjük az edzésünket talán.

Ízre egységességet ezek között nem is reméltünk találni, így mindent, amit láttunk vegyesen megvettünk. 8 különböző márka melyek között egyetlen közös pont van, hogy a csomagolásukon ott feszít a protein felirat. Nem vagyunk testépítők, így lehet, nem ez a legtudományosabb teszt az ilyen termékek esetében, de ízre remekül el tudjuk dönteni, hogy melyik alkalmas fogyasztásra.

MIG 21

Ahogy meglátjuk, érezzük magunkban, hogy felcsendül a Top Gun betétdala, és mi vagyunk azonnal Közép-Európa Maverickje. Lime ízesítés, ami elsőre kicsit erős, de bízunk benne, hogy nem lesz WC illatosító íze. Fehér bevonó, ami tuti, csurig rejti a fontos fehérjét. Kóstolás során kiderül, hogy veszettül masszív a dolog, és rendesen tépni-rágni kell. Kellemetlenül száraz és utóízében, bizony, tisztára: mint egy klozet parfüm.

Adatok: 60 gramm, fehérjekeverék 24%, 499 Ft

Go On Protein

Pirosbogyós-csokis a leírás alapján, de a fájóbb az, hogy nem tudjuk mennyire fehérjés. Illata akár egy remek szaloncukor pedig, ami annyira nem gyurmás kaja. Harapva ez is olyan akár a gipsz, kemény és rángatni kell. A csokibevonó után egy kicsit száraz, de jó gyümölcsös tölteléket találunk. Íze hullámzó, csoki és gyümölcs keveredik. Édessége masszív, rendesen gejl lesz a végére.

Adatok: 50 gramm, 349 Ft

ProHammer

Szamóca ízesítésű, de sajnos ennél sem tudjuk meg, hogy mennyire leszünk kerületi bivalyok tőle, ha ezt burkoljuk éjjel-nappal. Fehéres bevonó, amiből csak úgy árat a szamóca illata és a cukoré. Ízlelve azonnal felsikítanak fogaink, amikor már közelébe kerülünk annak, hogy foggyökereink elpattannak, mert bizony ez is brutál kemény. Ízre közepesen édes, enyhén gyümölcsös - nem annyira vészes.

Adatok: 60 gramm, 399 Ft

Maxsport

Eper ízesítésű, de eléggé egyértelmű, ha rápillantunk a csomagolásra. Kifejezeten illattalan, az epret történetesen kicsit sem érezni rajta. Harapva ez végre nem olyan, mint az áztatott betonlap, jóval puhább, mint az eddigiek. A szárazság ennél is alap, ezek rendesen szárítják az embert, bár attól leszünk tónusosak meg szálkásak, vagy mi. Ízében is elveszett az eper, egyedül a cukros édességet érezzük rajta.

Adatok: 60 gramm, tejsavófehérje-koncentrátum és szójaprotein izolátum 27,%, 299 Ft

Vegan Protein Bar

Trendi szelet az tuti, mert vegán és protein szelet is egyszerre, és ha jól látjuk, szójafehérje alapokkal működik. Piros gyümölcsös ez is, mindenfajta bogyókkal. Kibontás után látjuk, hogy ezt nem borítja semmilyen máz, ez natúr. Illatában már érezni egy karakteres cseresznye-meggy keveréket, érdekes. Kemény ez is, mint a 3 hetes kenyér, de valahogy máz nélkül mégis jobban ehető. Íze harsány és gyümölcsös, és persze ehhez is meg kell inni alsóhangon 3 liter vizet .

Adatok: 60 gramm, fehérje 19 gramm, 690 Ft

Cerbona Sport Protein

A Cerbona a millióegy müzli szelete után a fehérjében gazdag példányt is piacra dobott. Átlaghoz mérten zsibbadt, vékonyka szelet, amiből kapásból kettőt meg tud enni az ember. Aztán, amikor megkóstolja a müzli szeletet bizony rájön, hogy egyetlen darabot is 10 percig eszik. A banán gőzerővel dolgozik ízében és kifejezetten kellemes az összhatás, amit a gabonapelyhekkel nyújt. Ragadós a felülete, de annyira nem brutálisan édes, mint ahogy sejtenénk.

Adatok: 35 gramm, fehérje 22%, 299 Ft

Bombus – RawProtein

Ez bizony mogyorókrémes szelet. Szép formás barna tömb, amiből csak úgy árad az avas mogyoró illata. Kóstolva kiderül, hogy állagra egészen közeli rokonságot ápol a gumival, mert hasonló érzés lehet, egy gumikalapácsot harapdálni, mint ezt. Nem túl tiszta a mogyoró íze, egy kellemetlen mellékíz lapul a háttérben. Italozás mellé ez is jó lenne, ha az lenne a cél, mert száraz, mint a sivatag.

Adatok: 50 gramm, rizsfehérje 34,9%, földimogyoró 50%, 549 Ft

BioTechUSA – Zero Bar

Talán a mezőny egyetlen igazán híres márkája ilyen kategóriában. Cukormentes, gluténmentes és laktózmentes is egyszerre. Mogyorós és csokis ízű, amit illata tökéletesen alátámaszt. Kóstolva az első pár milliméteren eléggé ellenálló, de belseje már-már puhának számít az előzekhez képest. Ízében a csoki nem túl intenzív, a mogyoró remekül kap teret mellette. Egyáltalán nem édes, ami nagy előnye.

Adatok: 50 gramm, 20 gramm fehérje, 499 Ft

Ítélet

Ezeket sorrendbe terelni nem lehet. Teljesen más ízek, teljesen más elképzelések. Összhatásra egyértelműen a BioTechUSA a legjobb, ízre és minden másra kivetítve. Meglepő, de a Cerbona müzlije is jó visszhangot váltott ki a tesztelők körében, a banános ízvilág sokaknak tetszett. A Vegan Protein Bar is jól vizsgázott, a gyümölcs ereje elképesztő benne.

A kevésbé jó kategória heti képviselői közé tartozik a Go On szelet és a Maxsport. Ezeket annyira nem vennénk meg újra, ha látnánk a boltok polcain. A MIG 21 szelet esetében a lime ízesítés nagyon nagy kapufa, de talán másik ízvilággal keverve jobban hasítana.

"FELEJTSD EL AZ ÍZEKET!" - PUFFASZTOTT RIZSEKET TESZTELTÜNK >>> 
MI LESZ A TÍZÓRAI? LETESZTELTÜK A GYEREKEKNEK SZÁNT ÉDES SNACKEKET >>> 
"MŰÍZŰ AZ EGÉSZ" - CSOKIS ZABKÁSÁKAT TESZTELTÜNK >>> 
ÉTTEREMBE MENNÉL? RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT! >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss