Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Csekély íze hamar távozik, maradandó élményt nem hagyott" - körteleveket teszteltünk!

default user icon
MME
A körte nagyjából 3000 éve van jelen az emberiség életében. Afrika, Ázsia, Európa, de nagyjából mindenhol előfordul már. Legalább 30 különböző faját tartjuk nyilván, de egy rakat hibridje is létezik már, és szuperegészséges. A héten mi a gyümölcsléként értékesített körtékkel foglalkoztunk.

A körte fogyasztása kifejezetten egészséges, mert C és K vitaminban gazdag. Természetesen pálinka formájában is hatásos lehet, de úgy már viszonylag kevesebb a vitamintartalma. A héten mi a gyümölcsléként értékesített körtékkel foglalkoztunk. Kizárólag a tisztán körtés üdítők jöhettek szóba, az egyre divatosabb alma-körte kombót kerültük.

6 különböző példány került a boncasztalra, melyek 25 és 100 százalékos gyümölcstartalom között mozognak. Alapos felrázás és simogatás után kóstoltuk őket, hogy nehogy az alján maradjon bármelyiknek is a legfinomabb része.

Dizzy

Szokásos dobozos külső egy szépséges körtével. Ahogy kitöltjük pohárba, egyből egy könnyed, körtés illatfelhő kezdi ostromolni orrunkat. Kóstolás közben fogaink között érezzük, hogy rostos, a gyümölcsvelőt sikerül kitapogatnunk. Ízre tiszta körte, nincsen semmi csúfos utóíze. Édessége szolíd, körülbelül pont annyi, mint amennyit a gyümölcs is nyújt önmagában. Íze hamar távozik, nagyából ez a probléma csak vele.

Adatok: 1 liter, 25% gyümölcstartalom, 199 Ft,

Pure fruits

Nehéz megemészteni, hogy miért alkották a tervezők ezt a dobozt ilyen formájúra. Ahogy megfogja a szűkülő tetejét az ember, és megemeli, azonnal csúszni is kezd kezei közül. Kibontás után extra a körte illata, mintha csak most haraptunk volna bele. Ízben is erőteljes, amihez egy kicsit édesebb élmény társul. Íze sokáig kalandozik, ez nagyon jól sikerült.

Adatok: 1 liter, 100% gyümölcstartalom, 219 Ft

Hey-Ho

Dobozára kiírták szép betűkkel a siker receptjét, ami nem más, mint 1 csipet boldogság, 3 csepp nevetés és 1 nagykanál büszkeség. Illata lágyabb, nem olyan intenzív, mint például az előző esetében. Kóstolva megjön a körte, de vele együtt egy durván édes élmény is. Ebbe rendesen beleborult az édesítőszer sajnos.

Adatok: 1 liter, 25% gyümölcstartalom, 329 Ft

Sió

A nagy klasszikus. Kedves, jóképű gazdánk a hátoldalon magyarázza el, hogy miért is a legjobb a Sió körtéje. Nyitás után itt is érkezik a menetrendszerinti körte. Ízlelve közepesen erős gyümölcsíz, amiben viszonylag kevés édességet érzünk. Sokáig nem élvezzük ízét szánkban, hamar távozóra veszi a figurát.

Adatok: 1 liter, 25% gyümölcstartalom, 339 Ft

Happy day

Felrobban a körtearoma-bomba, ahogy kinyitjuk a doboz tetejét. A többihez mérten azonnal látjuk, hogy ez állagra sokkal sűrűbb. Rostosabb, darabosabb és töményebb. Kóstolva brutál jó a körte íze, totálisan természetesnek hat. Édessége elején erőteljesebb, ami szépen csendben lenyugszik. A gyümölcsvelős hatás nagy közönségkedvenc lett, azonnal.

Adatok: 1 liter, 50% gyümölcstartalom, 439 Ft

Penny

Körtesűrítményből készült, ami kisiadalomra adott okot. Teljesen áttetsző, azaz olyan, mint egy sárgított víz. A többihez képest ez nagyon más. Illatában megvan a körte, de ízlelve annyira nem meggyőző már. Csekély íze hamar távozik, maradandó élményt nem hagy maga után.

Adatok: 1 liter, 25% gyümölcstartalom, 199 Ft

Ítélet

Meglepően jó eredménnyel zártak a heti résztvevők. A legjobb a Happy day lett, ami zamatos, velős, rostos és nem utolsó sorban finom. Mögötte a megfoghatatlan dobozos Pure fruits, amit a Sió követ. A Hey-Ho egyetlen baja, hogy túl sok lett bele az édesítőszer.

Az egyetlen, amit nem ajánlunk ezek közül nyugodt szívvel a héten az, a Penny sajátja. Ez a koncentrátumból felkevert dolog annyira nem vált be sajnos. A töményebb, sűrűbb versenyzők sokkal nagyobb elismerést kaptak.

Happy day

Pure fruits

Sió

Hey ho

Dizzy

Penny

MÉG TÖBB TESZT A MIT ETTEM MA TESZTCSAPATTÓL >>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss