Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Dupla elismerés a futároknak" - ezeket a sajtburgereket rendeld házhoz, ha jót akarsz!

default user icon
MME
A házhoz szállított ételektől sokan kicsit tartanak, mert bizony nem sok olyan fogás van a Földön, aminek jót tesz, ha becsomagolják, megutaztatják, megrázzák, majd kibontják. Minden pontjában bukó a helyszíni kiszolgáláshoz képest, viszont a mostani helyzet erősen ebbe az irányba tereli a dolgokat.

Sok étterem felszállt a kiszállítós vonatra, mert bizony enélkül most igencsak kevés az esélyük a túlélésre. Két nagy házhoz szállítós cég kínálatából van szerencsénk csemegézni, igaz, sok köztük az átfedés, mármint az étterem kínálatban. Mindkettő esetében elérhető az érintésmentes kiszállítás, ergo ajtó előtt vagy megadott ponton hagyja a futár a rendelt ételt.

A héten a sajtos burgereket vettük célba, és rendeltünk is gyorsan 5 különbözőt, hogy megnézzük, mennyire teljesít jól, ha házhoz szállítják. Igen, tudjuk, hogy a piac csurig van, de most 5 kicsit ismertebb márkát kerestünk. Burgerek között talán ez az alap, ami a legtöbb burgeres kínálatában szerepel, ha nem is feltétlen sajtos hamburger néven.

Firpo

A legendás …és megint dühbe jövünk, című filmet talán senkinek nem kell bemutatni, mondjuk úgy, hogy máris tudjuk, hogy honnan a név. Burger fronton bőséges kínálat, a mai alanyunk neve történetesen Mike Firpo, ami így fest: marhahús, cheddar sajt, lila hagyma, jégsaláta, ketchup, cheddar szósz, amihez menüben még jár egy üdítő. Ez így kereken 2100 forintot jelent szállítással együtt.

A burger dupla csomagolást kap, egy keményebb doboz és egy papírtekerés. Kicsit megnyomorgatódott az utazás alatt, szegény meglapult.

Ízre egy kicsit édesebb bucis fajta, amiben a hús teljesen át van sütve és sok szaft nem benne. A sajt eléggé szószos, de érezhető végig. A zöldségek közül a hagyma egészen ártalmatlan, mintha ízre elveszne. A ketchup szolid, nem harsány.

Adagra egymagában egy könnyed, mozgásmentes, négy fal közé zárt napon elegendő egy átlagember számára, de a köret segít még rajtunk, ami a menü része. Önmagában a burger, portáltól függően 1450-1550 Ft között mozog.

Attaboy

Régi motoros a piacon, a nagy burger badabumm előtt már jelen voltak. Egyik jelképük a brutálisan szezámmagos zsemle, ami a hosszú évek alatt, tudtommal, végigkísérte őket. A burger Sajtburger néven közlekedik. A hozzávalók listája: cheddar sajt, jégsaláta, paradicsom, uborka, fehér hagyma, mustár, ketchup, majonéz, mindezt egy házi buciban.Itt is a dupla csomagolás trükköt vetették be, ami szintén egy picit meglapította a burgert.

A húspogácsa enyhén fűszeres csak, inkább a hús íze dominál. Átsütés mértéke nem teljes, vannak apróbb rózsaszínessebb foltok a húsban. Szaftossága nem világrengető, ebből kicsit kirázta a futár idefelé, de esélyesebb, hogy a rostlapon maradt. A buci jó, belső oldalai kellemesen meg vannak pirítva, aminek eredménye, hogy egy kicsit ropogós élményt ébreszt szánkban.

Adagra bőven elég, a 130 gramms húspogácsa egy ebédre pont jó. Az ajándék üdítő megérdemli a pacsit. A burger 2190 forint, plusz szállítás.

Bamba Marha

A Bamba valamikor nagy burger mánia végén jelent meg a piacon, de míg mások szépen csendben eltűntek, addig ők folyamatosan nyitják meg újabb és újabb üzleteiket a fővárosban. Sajtos burgerük egészen tisztán a Sajtos Marhahamburger nevet kapta. A leírás alapján egészen egyszerű, valóban egy belépő burger a kínálatukban. Az összeszerelése során ezeket az alapanyagokat használják: marhahúspogácsa, cheddar sajt, római saláta, paradicsom, lilahagyma, házi hamburgerszósz.

Saját zacskó és egy papír, ami védi a burgert. Ránézésre a sajt márványos színe rendesen megbabonázza az éhes szemeket. A buci kellően könnyed textúrájú, nem száraz kicsit sem. A hús átsütött, de mégis van benne szaft, mert ha ráfogunk, akkor könnyedén csuklóig betámad a húslé.

A sajt íze jelen, nem harsányan persze, de cheddartól kár is lenne azt várni. Minimális fűszerezés jellemző a hús ízvilágára. A zöldségek közül a hagyma érezhető leginkább, de egyáltalán nem erős, nem leszünk 3 napig tőle randiképtelenek. Árban mindennel együtt 1590-et fizettem érte, ami igen jó ár kiszállítva.

Zing

2013-as truckjuk óta a Zing is rendesen felpörgette a brandjét. Több ponton találkozhatunk már velük, ha a várost járjuk - bár inkább most ne járjuk, ugye-ugye. Burger kínálatuk nincsen túlgondolva. A sajtos alaphoz leginkább Street burgerük áll, ami chipotle mayo, karamellizált hagyma, húspogácsa, cheddar, házi ketchup, házi mustár, uborka és persze bucit takar.

Szép, jó sajtos, nem lehet erre mást mondani. A hagyma extra a mezőnyben, ez eléggé szaftosítja az alapot, pedig a húsban is van bőven. Íze kicsit fűszeres, enyhén hagymás. A mayo nem mondanám, hogy picit is csípne, egy kicsit karcolhatna jobban akár.

Méretre nem egy gigantikus példány, menüben mindenképpen jobb üzletnek tűnik. A burger 1350, de azzal alatta vagyunk a limiteknek, szóval érdemes hozzá még venni valamit.

EPIC Burger

Ők is már több ponton terjesztik a burgert - de azért rendeljünk csak -, és szerencsére van Cheeseburger az étlapjukon. Egyszerű leírást adtak: marhahúspogácsa, cheddar sajt és cheddarszósz. Jóformán mondhatjuk rá, hogy duplán sajtos.

A dobozos csomagolás zseniális, méretre tökéletes, nem nyomkodja semmilyen irányból meg a burgert, mintha tényleg olyan formában kapnánk, ahogy a helyszínen. Szép nagy buci, ami kicsit édes, de légies textúrája miatt nem fullasztó. A hagyma illata is erős, de ízre is tökéletesen megadja az alapot. A húspogácsa jól egyben van, de mégis valahogy könnyed textúrája van, mintha csak a kérge lenne erősebben átsütve. A sajt két oldalról támadja, főleg a lenti réteg, ami élvezhetőbb.

Az egyéb zöldségekkel sem spóroltak egy picit sem, így adagra csak a burger önmagában is eléggé laktató. Árban 1790 és a szállítás költsége, ami nem mondható veszettül karcosnak.

Ítélet

Egyikkel sem volt igazán nagy bajunk. Mindegyik tökéletesen fogyasztható, és szinte alig látszódott rajtuk a szállítás okozta torzulás, najó, azért 1-2-re jobban is lehetett volna vigyázni az út alatt. Ízre is rendben vannak, mindegyik kicsit eltér, és a legtöbben volt igazán jó pont.

Dupla elismerés a futároknak, akik teljesen jól teljesítették az érintkezésmentes opciót, illetve, hogy csúcsidőben is veszettül gyorsan megoldották az éttermekkel együtt a kiszállítást. A következő hetekben mi is inkább a házhoz elvet fogjuk boncolgatni különböző népszerű kajákkal, mint a gyros, vagy éppen a rántott húsok.

Még több teszt a Mit ettem ma tesztcsapattól >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss