Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teszt! Durván rákaptunk az egyik glutén- és laktózmentes finomságra

Reggelt indítani továbbra is sokfajta módon lehet. Ismét az ALDI glutén- és laktózmentes termékei közül csemegéztünk, mikor megálmodtuk az alábbi összeállításokat.

Annak érdekében, hogy kicsit színesebb legyen az összkép, becsempésztünk pár zöldséget is, ezektől alapesetben nem kell amúgy sem rettegni, nem ártalmasak. Most összedobtunk egy húsmentes és egy virslis-kolbászos reggelit. 

MINDENT A GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES ÉTRENDRŐL >>> 
ÉTTEREMAJÁNLÓK, KRITIKÁK ÉS TESZTEK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> >>> 
Kókuszos pehely

Bio glutén- és laktózmentes pehely. 82% kukorica-hajdinapehely, 10% kókuszdió, 8% áfonya, melyek mindegyike ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik.

Ízre nagyon hozza a kókuszos világot, ami folyamatosan, minden falatnál uralkodik. A kókuszrajongók igazán odalesznek érte, mert három napig a csésze is kókuszízű volt tőle.

TÉNYLEG NEM ÉREZNI A KÜLÖNBSÉGET? TESZTELTÜK A GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES REGGELIKET >>> 
Jeges kávé

Kávé nélkül napot indítani nem kis művészet. A laktózmentes bécsi jegeskávéital 51% laktózmentes tejet tartalmaz, amihez párosul még 1,5% zsírtartalom. Egy alapos rázást mindenképpen ajánlott alkalmazni nyitás előtt, hogy egyrészt homogénebb italt kapjunk, másrészt így meglesz a reggeli testmozgás is. Illatra egyértelműen egy tejes, ezt kóstolásnál is érezni, de mellé lágyan becsatlakozik a kávéíz. 

Húsmentes napindító: vekni, túró, tejföl, sajt

A Pan Blanco vekni kicsit vékonyabb szeletekre van mérve, 200 gramm, és kilenc és fél szeletet nyújt. Glutén- és tejcukor érzékenyek is fogyaszthatják.

Állagra kifejezetten tömör és masszív. Ízre leginkább a klasszikus toastkenyérhez lehet hasonlítani, nem árt neki egy könnyed pirítás, amitől ropogósabbá avanzsálódik.

Annak érdekében, hogy ne legyen száraz a reggelink, összekevertünk túrót és tejfölt. A túró állaga meglepően jó, közel sem olyan darabos, mint a hagyományos, majdnem homogén.

Ez szintén igaz a tejfölre is, így nem csoda, hogy a kettőt szinte másodpercek alatt tudjuk összekeverni egy kóbor villával is.

Ízesíteni kedvünk szerint érdemes, lehet csupán zöldséggel vagy éppen zöldfűszerrel. Pirítósra kenve és önmagában is remek reggelit lehet kihozni belőle.

A menühöz dukál kétfajta sajt is, melyek közül az egyik ementáli, míg a másik kéksajt sok-sok nemes penésszel.

Előbbi egy lágy ízű, enyhén lyukacsos sajt. Utóbbi egy édeskésebb ízvilágot képvisel, viszont az állaga egészen elbővülően krémes.

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>>  
Müncheni fehér kolbász

Kicsit vad látványt nyújt, ismerjük be. Fehér kolbász, aminek csomagolásán egy olyan részletes leírást találunk, hogy csak pislog az ember. Ezt a fajtát nem szabad kifejteni bőréből csak úgy, vagy éppen karikázni, ennek hagyománya van, ami tömören annyi, hogy kifőzzük kb. tíz perc alatt, majd kiszívjuk a bőréből a tölteléket, vagy egy hosszanti vágással vetkőztetjük mezítelenre. Mellékelnek hozzá édes mustárt is, szóval szinte azonnal a kezünkben a búcsús fellépő csomag.

75%-át sertéshús alkotja, más egyéb információ nincs róla azon kívül, hogy ez is glutén- és laktózmentes. A magyar, hagyományos értelemben vett kolbászhoz ízre semmi köze, inkább olyan, mint egy erősen zöldfűszerezett húspép. A mustárral szuperül harmonizál.

Bécsi virsli

A csomagolása két részre osztható, nem kell feltétlen az egészet felbontani, ez kifejezetten praktikus. Sertésből 76, míg marhából 8% került bele. Glutén- és ízfokozómentes termékről van szó. A bőre közepesen jól roppan, ebben is hasonlít az eredeti osztrák büfékben kapható társaihoz. Semmi kellemetlen műanyag utóíz nincs benne szerencsére.

Rustica vekni

Glutén- és búzamentes alapanyagokból készül. Egy adag úgy hét és fél szeletet tesz ki, ami grammban kifejtve 225-öt jelent. Ízre tipikusan a hagyományos teljeskiőrlésű-magvas kenyerek ízvilágát hozza. Állagra egészen szellős, ízre gazdagabb és természetesebb.

TESZT! EGY SAJÁTMÁRKÁS PISKÓTATALLÉR MEGSZORONGATTA A PILÓTÁT >>>  
Vegyes gyümölcsös extrudált kukoricapehely

Gyerekkorunk nagy kedvence, a Zizi ugrik be, amikor rápillantunk. Az volt hasonló színekkel tarkítva, igaz, a formája nem hasonlít. Ízre tökéletesen hozza a klasszikus gyerek elemózsiát. Kellően édes, ahogy azt megszoktuk 20 évvel ezelőtt.

Őszintén, nehezen tudnánk meghatározni, hogy egyes színek alatt milyen gyümölcsös íz rejtőzik, de mindegy is, hiszen többnyire nem egyesével fogyasztjuk őket. Súlyos függőséget okoz, nem árt óvatosan bánni vele. Akiknek a gyümölcsök annyira nem jönnek be, próbálják ki a sajtos verziót.

+1: Fagyi

Vaníliás jégkrém eperkoktéllal, utóbbiból 25%-ot kapunk. Cukormentes, laktózmentes és gluténmentes is, így megvan a mesterhármas azonnal. Az édesítőszereknek köszönhetően azért hozza a fagyiknál elvárt édességi szintet.

Az eper kicsit kásaszerűen tapad a vaníliára, de pillanatok alatt összeolvadnak. Jól harmonizál a két íz.

Ítélet

Ismét elmondható, hogy a mentes hozzávalók felhasználása miatt nem kell lemondanunk az ízekről. Egyenértékűek a hagyományos termékekkel, semmi kémialabor ízük nincsen, nem kell tőlük félni.

A most tesztelt termékek közül a legnagyobb kedvencünk a gyümölcsös kukoricapehely lett, azt kell mondjuk, zseniálisan jó, azonnal visszarepít minket a 90-es évek szívébe. Ha nem figyel oda az ember, pillanatok alatt eltüntet egy fél zacskával.

Ezek is érdekelhetnek

Friss