Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Erdeigyümölcsös teákat teszletünk: halrúd és virsli illatú terméket is találtunk!

Egyre biztosabb, hogy rendesen benne vagyunk az őszben, mert 10 reklámból 8 legalább a megfázás tünetinek kezeléséről szól. Így, valamiféle ősi erő azonnal, minden náthával küzdő gondolatait a forró teához kergeti.

Erdei gyümölcsös ízesítéssel is meglepően sok márkát találunk, de ha jobban figyeljük őket rájövünk, hogy nincsen különösebben kőbe vésve annak törvénye, hogy egy ilyen íznek milyen alkotóelemeket kellene tartalmaznia. Egészen heterogén az összkép mivel van, amibe csupán 2-3 gyümölcs kerül, de van, amibe legalább egy komplett erdőkert.

8 különböző tea között próbáltunk eredményt hirdetni miszerint melyik a legjobb erdei gyümölcsös. Cukor és egyéb kiegészítő most sem jöhetett szóba, ahogy azt eddig mindegyik teatesztünknél leszögeztük.

ÉTTEREMBE MENNÉL? KAJÁT RENDELNÉL? ELŐBB OLVASD EL A HELYRŐL A MIT ETTEM MA KRITIKÁJÁT >>> 
Westcliff

A filter illatában nem sikerült tisztán beazonosítani egyetlen gyümölcsöt sem, így marad az utolsó esélyünk a kóstolásnál. Áztatás után a málna az egyedüli, ami megjelenik, de valahogy annak sem túlságosan természetes az aromája. A sokadik korty után ráébredünk, hogy a málna íze nincs meg, egy pillanatig a szederutánzat ugrik be helyére, de az sem mondható hatásosnak. Összességében elmondható, hogy nem túl intenzív ízű, és nem is túl gyümölcsös.
Adatok: 20 filter, málna 1%, szeder 0,5%, áfonya 0,1%, szárított szederlé 0,1%, 99 Ft

TESZTELTÜK A FILTERES ZÖLD TEÁKAT: AZ EGYIKNEK HALTÁP ÍZE VOLT! >>> 
Teekanne

Szárazon leginkább az eper aromáját érezzük a gyümölcsök közül, de mellé egy-egy másodpercig csatlakozik a málna is. Fürdetés közben a filter körül néha pezseg a víz, ami meglepő, de nem sikerült a miértjét megfejteni. Az elkészült tea illatában több gyümölcsöt is érzünk már, főleg málnát és epret, de az áfonya is tisztán kivehető. Kóstolva kicsit fordul az erőviszony, mert az áfonya kezd felülkerekedni a többi aroma felé. Egészen korrekt íze van, tényleg gyümölcsös hatást kelt.
Adatok: 20 filter, szeder 1%, áfonya 1%, eper 1%, málna 1%, 599 Ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Lipton

Illatában még az epret hirdeti, amíg nem találkozik vízzel. Elkészítés után az első kortynál leginkább a fekete tea ízét érezzük, majd azt követő 4-5 másodpercnél kezdenek a gyümölcsaromák éledezni. Ebben is az eper és a málna kettőse dominál, de meglepő pontja, hogy a cseresznyét is meg lehet benne érezni. Az összhatás erősen gyümölcsös, de talán picit már sok is a keveredés, lehetne kevesebb gyümölcsből is, akkor talán „tisztább” lenne.
Adatok: 20 filter, szárított eperdarabkák 0,9%, szárított málnadarabkák 0,6%, szárított ribizlidarabkák 0,6%, szárított földi szederdarabkák 0,3%, szárított cseresznyedarabkák 0,3%, 599 Ft

CSÚNYÁN ELBUKTAK A TESZTEN A BARACKOS ICE TEÁK, CSAK 2 KIVÉTEL AKADT >>> 
Sir Morton

Kegyetlenül jól szigeteli az illatokat a filter, mert hiába toljuk az orrunkig, akkor sem érzünk belőle semmit. Nagyobb fájdalom, hogy a tea kellő áztatása után sem találjuk a gyümölcsökre utaló aromákat, ami azért kezd aggodalmat ébreszteni az emberben. Kóstolva aztán a savanykás ribizlit meg-megérezzük, de íze annak sem domináns. Különösebb élvezeti értéke nincsen, nem egy bajnok összeállítás.
Adatok: 20 filter, feketeribizli rostok 5%, szeder rostok 0,5%, eper rostok 0,5%, feketeáfonya rostok 0,5%, málna rostok 0,5%, 299 Ft

ELBUKTAK A TESZTEN AZ ERDEI GYÜMÖLCSÖS IVÓJOGHURTOK! >>> 
Saga

Illatában egyértelműen a csipkebogyó jeleit sikerül felfedezni, emellett semmi más gyümölcsöt nem érezni. A 4-5 perces fürdetés után nagyon kellemes illat árad belőle, amiben találunk csipkebogyót és málnát. Ízében picit savanykás, de közel sincsen az arctépő szinthez, viszont érezhetően gyümölcsös. Nincsen agyontolva aromával és emiatt természetesnek hat az egész. Ízében főként a bogyó dolgozik, a gyümölcsök csak nagyon jelképesen érezhetőek.
Adatok: 20 filter, csipkebogyó 45%, szárított málnadarabkák 0,2%, szárított szederdarabkák 0,2%, szárított áfonyadarabkák 0,2%, 259 Ft

TESZT! IHATÓ 2 IN 1 KÁVÉT KERESTÜNK >>> 
Tesco

Illatában száraz állapotban inkább virágokat érzünk, mint gyümölcsöt. Elkészített formában nagyon kellemes illat árad belőle, amit főleg „gyógynövényes” jelzővel illettek a tesztalanyok. Különleges. Kóstolásnál, ami egyből feltűnik, hogy egyetlen milligramm extra cukrot nem kíván ez a tea. Nem feltétlen gyümölcsös, inkább az "erdő íze gyümölcstől - gyógynövényig" elképzelés alapján készült. A hibiszkusz íze mindent tarol, de kellemes és lágy.
Adatok: 20 filter, alma 20%, szárított hibiszkusz virág 19%, csipkebogyó 15%, galagonya 10%, vörösberkenye 10%, málna 10%, kökény 5%, feketebodza 5%, 249 Ft

TESZT! VAN JOBB 3 IN 1 KÁVÉ, MINT A NESCAFÉ? >>> 
Pickwick

Filtert szimatolva az eper aromája a leginkább felfedezhető elem benne. Illatában, miután elkészül, sok mindent éreztünk, de a legvadabb pillanatok mindenképpen akkor voltak, amikor virsli és halrudacska keverékét produkálta. Kóstolásnál aztán minden parajelenség elillan és kapunk egy ízetlen fekete teát, amiben nem érzünk jóformán semmilyen gyümölcsöt.
Adatok: 20 filter, erdeigyümölcs – darabok 0,9% (szeder, áfonya, málna, eper), 499 Ft

Teaparty

A filtert orrunk előtt legyeztetve csipkebogyót és áfonyát érzünk csupán. Vizes kezelés után illatában semmit nem érzünk az ég adta világon. Kóstolva kicsit egy kevéske málna szellőt találunk benne, de nagyon gyenge. Ez ismét az aromásított víz példáját erősíti, ettől nem fogjuk magunkat behunyt szemmel az erdő mélyén érezni.
Adatok: 20 filter, fekete áfonya 2%, málna bogyó 2%, szeder 2%, csipkebogyó 1%, fekete bodza 1%, 99 Ft

Ítélet

Nem mondható erre a mezőnyre, hogy végtelenül homogén lenne. A nyolc versenyző közül jóformán nem sikerült két egyforma felépítésűt találni, ami miatt nem kicsit nehéz őket összehasonlítani.

A legtöbb és legváltozatosabb gyümölcsös élményt a Lipton hozta. Az őszies csipkebogyós oldalról egyértelmű befutó a Saga. A legérdekesebb pedig messze a Tesco elképzelése, ami egyesíti a virágok és a gyümölcsök ízét. Ez az első három, de ezek már nagyon ízlés alapján sorolandóak tovább.

A sereghajtóknál szerencsére nem volt ilyen vacillálás, a Tea Party és a Westcliff vita nélkül került a legrosszabbak közé. Illatuk éppen, hogy van, ízük pedig semmi. A Teekanne és a Sir Morton közül előbbi még ajánlott, míg az utóbbi már nagyon erős feltételekkel. A Pickwick ismét egy hatalmas kérdőjel, nálunk megint elbukott.

 

Lipton
Saga
Tesco
Teekanne
Sir Morton
Pickwick
Tea Party
Westcliff

Még több mit ettem ma tesztet találsz itt >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss