Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Olyan íze van, mint ha egy boroshordóban érlelték volna! - dán szalámikat teszteltünk

default user icon
MME
A szalámit, mint húsipari remek terméket nagyon senkinek nem kell bemutatni, sertéshúsból készül, aminek számtalan fajtája van. A csemege és a téli szalámi talán a legismertebb közülük, de akad még bőven egyéb variáns. Ilyen például a dán szalámi is, ami dán recept alapján készül elvileg, ami olyannyira talán nem egy egetverő meglepetés. Ezekből gyűjtöttünk a héten be fél tucatot, melyeket magukban kóstoltunk.
Karát

Meglepően vékony szeletekre szelték, így jóformán duplázva kell rakni a szendvicsbe, különben semmit nem érzünk belőle. Egyszerű íze van, jóformán akármelyik szalámi lehetne a csemege részlegről, sok eltérést nem érezni rajta.

Adatok: 100 gramm, 349 Ft

Pikok

Előző versenyzőnél jelentősen vastagabb szeletek találunk a csomagban. Állagra eléggé laza, nem éppen a legszárazabb szalámi. Ízre enyhén füstös, picit fűszeres, de nagyon nagy trükk nincsen benne elrejtve. Íze hamar elszáll, utóíze pedig egyáltalán nincsen.

Adatok: 100 gramm, 329 Ft

Spar

Egyre kevesebbszer találkozunk imádott zöld árnyalatunkkal, amit az S Budget termékeknél szokhattunk meg. Ránézésre a szalámi erősen hajaz a Pikok termékére, aminek annyi az oka, hogy pontosan ugyanazon cég gyártotta mindkettőt, azaz a Pick, és tökéletesen ugyanolyan.

Adatok: 100 gramm, 399 Ft

Kaiser

Fenséges falatok, ahogy a klasszikus mottó mondja. Kibontás után egy eléggé vad aroma tekeri meg orrunkat. Nehéz meghatározni, hogy mire hasonlít, de szalámira nem igazán. Kóstolva aztán jön az igazi mennydörgés, mert az egésznek bor íze van, olyan mintha egy boroshordóban érlelték volna ezt a szalámit. Állagra tökéletes, nincs vele baj, de az ízvilág eléggé rettenet.

Adatok: 100 gramm, 399 Ft

Aldi

Kibontás után feltűnik, hogy a 100 gramm száraztermék veszettül sok karikára van szelve. Egy-egy darab szinte hajszál vékony, és azonnal szakad, ha meghúzzuk. Ízre eléggé gyümölcsös élményt ébreszt az ember szájában, a szőlő és az eper között pattog néha. Érdekes szalámi-élmény, az biztos.

Adatok: 100 gramm, 349 Ft

Herz

Tej, kenyér, Herz szalámi! DNS-ünkbe égett pár éve a reklámszöveg, ami azóta is álmatlan éjszakákat okoz a lakosság egy részének. Ahogy megkóstoljuk, érezzük a jellegzetes ízvilágot. Igen, ez is tökéltesen olyan, mint a Spar és a Pikok, minden adatában azonosak ezek hárman.

Adatok: 70 gramm, 549 Ft

Ítélet

Hat márka, de valójában 4 termékről van szó, a Pick-mamut gyártja az első három helyen szereplő terméket, melyek között teljesen mindegy valójában, hogy pontosan milyen sorrendet írunk is fel.

A negyedik, de valójában második helyen a Pennyben talált Karát szerepel, aminek előnye a mögötte lévőkkel szemben, hogy nincsen távol ízre a sima csemege szalámitól. Utána következik az igazi horror, amiből nagyobb figyelmet a Kaiser kapott a rettenet boros ízvilágával. Ennél egy fokkal szolidabb az Aldi dán szalámija, de az sem éppen leányálom önmagában.

Herz
Spar
Pikok
Karát
Aldi
Kaiser

Mit ettem ma tesztet itt találtok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss