Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Minden porcikájában ott érezzük a rettenetes műanyagos mellékízt" - bolti kaszinótojásokat teszteltünk

default user icon
MME
A kaszinótojások egészen régóta kísérik az emberiség fejlődését, mert az első feljegyzések róla valahol az I. század környékén jelentek meg Olaszországban. A fogás nagyjából megkerülhetetlen, ha svédasztalos vagy hidegkonyhai fogásokat keresünk.

Főleg frissen jók ezek a csodák, de szerencsére vannak bolti példányok is, gazdagon. Ezek főtt tojást, franciasalátát és némi kiegészítőt vagy díszítést tartalmaznak. 7 különböző márkát találtunk, de talán még 1-2 rejtőzik a magyar piacon. Tesztelés során, az összeredménybe, a tojás és a saláta ízét számítottuk bele.

Spar

Szép kék csomagolás, de nem az Enjoy! termékcsalád része ez még. Két méretes tojás lapul benne, köztük ott figyel a mustárhab. Alsó szinten a franciasaláta terül el, mintegy megágyazva a tojásoknak. A mustár nem túlságosan durva, inkább édes az ízhatás. A tojások brutálisan kemények, rendesen vágni kell őket, de ízre nem fickósak. A franciasaláta ágy kicsit édeskés és műanyag ízű.

Adatok: 300 gramm, 529 Ft

Thallo

Kicsit retroélményt ébreszt az emberben a csomagolás látványa. Ebben is két tojás fityeg és saláta ágy, akár az előző esetében - nnyi az eltérés, hogy ebben az egyik meghasadt és nincsen díszhab. Illatában a majonézes saláta érződik egyedül, más semmi. A tojások szinte nézésre elmállanak, egészen puhák. A saláta meglepően ízetlen, egy kevéske majonézt érzünk csupán benne. A mustár íze nagyon hibázik a képletből.

Adatok: 200 gramm, 399 Ft

Chef select

Egy laza fűszeres aroma árad a dobozból kifelé, ha kinyitjuk. A hagyományos recept hozzávalóit itt is jól megfigyelhetjük, azaz két tojás, saláta és egy kis dizájnelem. A kóstolás során kiderül, hogy a tojást rendesen keményen szeretik ebben a gyárban, ahol ez készült. A saláta enyhén majonézes és fűszeres egyszerre, ez kifejezetten jól sikerült. Nem túl harsány példány, de legalább elkülönülő ízeket szolgáltat.

Adatok: 200 gramm, 359 Ft

Lomee

Szép sárga csomagolása van ennek is hála az égnek. Mikor belepillantunk a dobozba, akkor két gigantikus tojással találkozunk. Egy szolidabb mennyiségű salátaágyon fekszenek, de még közéjük került egy kis habszerű dísztöltelék. Illata alapján, extrém módon majonézes fajta kell legyen. Kóstolva aztán borul a világ, mert minden hozzávalónak elfajzott műanyag íze van. Minden falatban ott érezzük, amitől egészen förtelmes lesz a végeredmény.

Adatok: 200 gramm, 359 Ft

House salad

Kicsit megtévesztő a dolog, mert a kaszinótojás mellé itt történetesen kapunk egy sonkatekercset is, ami körül vastagon megfigyelhető a torma. Ennek az illata aztán mindent maga mögé utasít. Kóstolva a tojásról hamar kiderül, hogy csákánnyal is nekiugorhatunk, akkor sem lesz könny elvágni. A saláta kellemes, szolidan majonézes, de itt is érezzük, hogy átpofátlankodik a torma és annak ereje.

Adatok: 200 gramm, 499 Ft

Mogyorósi

Egészen pofás tálalást kapunk, de cserébe látjuk, hogy ebben bizony csak két darab fél tojás van, azaz pont fele annyi, mint az eddigiek esetében. Külön pont a villáért, mert bizony lehet pont útközben akarnánk ilyen finomságot elpusztítani. Adagra nem sajnálták a salátát, aminek íze leginkább olyan, mintha csak majonézes répát ennénk. Krémes állaga van, ami nagyon patent, persze. A tojásnak meglepő módon csak tojás íze van, állagra közepesen kemény fajta.

Adatok: 250 gramm, 479 Ft

Ász

Látványra nem az, ami a leginkább megdobogtatja szívünket. A tojás egy vékony majonézfürdőben pihen, amitől olyan hatást ébreszt, mintha kilapították volna kicsit. Illata alapján semmi nincsen benne, mert teljesen üres, semmit nem érzünk. Kóstolás során leginkább csak majonézt érzünk, és alig valami mást. A tojás félkemény, de ízetlen, a saláta pedig úszik a majonézben, aminek köszönhetően az egész átvette a szósz ízvilágát. Egyetlen kiút a dologból az árva szem uborkakarika, ami megtöri a szósz hegemóniáját, de körülbelül csak 10 másodpercig.

Adatok: 200 gramm, 519 Ft

Ítélet

Ez a hét sem arról szólt a teszt szempontjából, hogy jaj, de finomakat ettünk. Elmondható, hogy sokkal jobban járunk, ha ezeket a termékeket jó messziről elkerüljük. Egyik esetében sem volt őszinte a mosolyunk vagy mondtuk ki, hogy „ezt újra megvenném”.

Abban az esetben, ha mégis ilyen tettre kényszerít minket a sors, akkor leginkább a Chef select márkanév alatt pörgetett terméket ajánljuk. Kicsit fűszeres és nem olyan brutál eltorzult ízre. Mögötte a Mogyorósi végzett, ami már erősen a majonézes, de még emészthető. A Spar már édeskésebb ízeket nyújt, de még elmegy.

A heti katasztrófa képviselője a Lomee, aminek minden porcikájában ott érezzük a rettenetes műanyagos mellékízt. Legyen az a tojás vagy a saláta, teljesen mindegy, mert büntetni lehetne vele.

Chef select
Mogyorósi
Spar
Ász
House salad
Thallo
Lomee

SALÁTAÖNTETTESZT! VALLATNI LEHETNE NÉMELYIK EZERSZIGET SZÓSSZAL >>> 
AZ IRODISTÁK MEGMENTŐI - DOBOZOS SALÁTÁKAT TESZTELTÜNK >>>
"SE HÚS, SE UBORKA, SE SEMMI" -  HÚSSALÁTÁKAT TESZTELTÜNK >>>
még több kajateszet találtok itt  a Mit ettem ma tESZTCSAPATUNKTÓL >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss