Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Testre szabott reggeli

A legnagyobb bölcsességek egyike szerint a nap első étkezése, a reggeli igen fontos: királyinak, felségesnek kell lennie, hiszen olyan lesz a napunk, ahogyan elindítjuk. Persze az sem mindegy, hogy ki mit eszik. Függ ez attól, ki mivel tölti a napját, milyen életmódot él. Mi most öt különféle reggelit ajánlunk nektek.
Reggeli fontos értekezlet vagy megbeszélés előtt
Ilyenkor az a legfontosabb, hogy a vércukorszint ebéd előtt le ne essen, tehát hogy éhség nélkül kibírja az ember délig. Ezért érdemes egy kicsit feldúsítani a reggelit, hogy minden figyelmünkkel a feladatainkra tudjunk koncentrálni, és a korgó gyomor lehetőleg ne zavarjon minket.

Ajánlott reggeli: 2 szelet magos vajas kenyér, pulykasonka, egy pohár narancslé, néhány kocka mogyorós csokoládé, tea
A legfontosabb a mogyorós csokoládé. Hogy miért? Mivel kiváló magnézium-forrás, valamint a csokoládé nagyszerű serkentő, mind fizikai, mind szellemi tevékenységeinkhez!



Reggeli annak, aki ébredés után még nem éhes
Gyakran előfordul, hogy az ember nem éhes reggel, főleg ha késői és kiadós vacsorát kebelezett be előző este. Ilyenkor általában az álma is nyugtalan, és reggel fáradtan ébred. Ezért fontos, hogy milyen reggelivel regeneráljuk magunkat. Válasszunk lehetőleg könnyen emészthető, inkább folyékony táplálékot. Ha pedig egy falatot sem bírnánk lenyelni, toljuk ki a reggelit 9-10 óra környékére, de addig is igyunk friss vizet vagy gyümölcslevet.

Ajánlott reggeli: 1 pohár joghurt, 1 pohár szőlő- vagy almalé, 3-4 keksz
A reggeli legfontosabb komponense a joghurt, mivel megfelelő mennyiségű fehérjét és kalciumot juttat a szervezetünkbe. Könnyen emészthető, és segít rendbe hozni az érzékeny gyomrot!



Reggeli diétázóknak
A hagyományos és újszerű fogyókúrák is nagy hangsúlyt fektetnek a reggelire, és inkább a vacsorát ajánlják „szegényesnek”. Ezért a diétázók bátran reggelizzenek! Természetesen nem akármit, hiszen kerülni kell a „gyors” cukrokat, így például a lekváros kenyeret is…

Ajánlott reggeli: Két szelet barnakenyér, 1 pohár csökkentett zsírtartalmú joghurt, 2 kivi, tea
A diétás reggeli legfontosabb része a kivi, mivel C- és E-vitaminban gazdag, és bár a fogyókúráknak lényege a bevitt kalóriák csökkentése, a szervezetnek ugyanannyi vitaminra és ásványi anyagra van szüksége, mint máskor. Érdemes erre is figyelni!



Reggeli sportolóknak
A kemény fizikai terhelést végző embereknek nem csak több energiára, de megfelelő mennyiségű folyadékra, ásványi anyagokra és vitaminokra is szükségük van. Aki sportol, nyugodtan elfogyaszthat reggelire akár 800 kalóriát is!

Ajánlott reggeli: 3 szelet vajas-lekváros pirítós, 1 pohár joghurt, méz, mindenféle szárított gyümölcsök, 1 pohár narancslé, tea
A legfontosabb a sportos reggeliben a szárított gyümölcs. Rengeteg kalciumot és B-vitamint tartalmaz, amelyek segítik az izommunkát!



Reggeli annak, aki kihagyja az ebédet
Előfordul, hogy munkánk vagy elfoglaltságunk miatt nem jut időnk az ebédre. Ilyenkor kiéhezik az ember, és vacsorára mindent megeszik, ami csak a keze ügyébe kerül. Ez elkerülhető egy kiadós reggelivel és egy kevéske uzsonnával!

Ajánlott reggeli: 2 lágytojás, 3 szelet pirítós, 2 szelet sajt, 1 narancs, kávé
A legfontosabb az „ebédpotló” reggeliben a tojás, mivel fehérjetartalma pótolja a húst vagy halat a kihagyott ebédből. Ha uzsonnára kevés túrót, joghurtot, egy péksüteményt és egy gyümölcsöt megeszik még az ember, a vacsorának sem kell túlzottan nehéznek és kalóriadúsnak lennie.

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss