Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Természetes édesítőszerek 3.rész: 4 fontos tény az eritritről

Amikor valaki diétázik - fogyási vagy gyógyulási céllal - többnyire a legnehezebb a cukrot, a süteményeket - az édes ízt elengedni. Mivel a mesterségesen előállított édesítők hosszútávon nem fogyaszthatóak kellemetlen emésztőrendszerben jelentkező mellékhatások nélkül, érdemes előnyben részesíteni a valamennyivel drágább, de természetes édesítő hatású, cukormentes szereket. Házigazdánk három részes cikksorozatban mutatja be a legnépszerűbbeket - a befejező részben az eritritet.
Eritrit/eritritol

#1 Ez egy cukoralkohol, amit egyre több csökkentett kalóriatartalmú ételben megtalálhatunk, mint természetes édesítőszer.

#2 Legismertebb formája a kristályos por, melynek íze hasonlít a szacharózéhoz, vagyis a finomított cukoréhoz. Kb. 20-30%-kal többet kell belőle használni, mint a megszokott finomított cukorból, a megszokott édesség eléréséhez.

 #3 Cukorbetegek számára is biztonságos és előnyös a fogyasztása, mert glikémiás indexe 0, így nem emeli meg a vércukor szintet.

#4 Könnyen emészthető, a xilittel ellentétben nem okoz olyan gyakori hasi panaszokat, 24 órán belül távozik a szervezetből.

Termékösszetevőknél E968 jelzést keress!

EZT EDD, NE A CUKROT! TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZEREK 1.RÉSZ: A NYÍRFACUKOR >>>
TERMÉSZETES ÉDESÍTŐSZEREK 2.RÉSZ: 4+1 DOLOG, AMIT SZTÍVIÁRÓL FELTÉTLENÜL TUDNOD KELL! >>> 
HÁZIGAZDÁNK TOVÁBBI CIKKEIT ÉS RECEPTJEIT ITT TALÁLOD >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss