Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Termékenységi diéta babára vágyóknak. 3 tipp: így válhatsz termékenyebbé!

default user icon
MME
Amerikában hétből egy párnak minden orvosi segítség ellenére sem születik gyermeke, pedig a szülők tökéletesen egészségesek és termékenyek. Egy kiegyensúlyozott diéta talán segítség lehet a problémára!

A "Termékenységi Diéta" című könyv alapját egy, a szakmai körökben is méltán elismert ''Harvard Nurses'' Health'' által kiadott tanulmány képezte. A tanulmány adatai szerint a nők termékenységére nagymértékben kihat a táplálkozásuk. Így például míg a vas szedése hasznos lehet, de a transz-zsírsavakat messziről kerülniük kellene a leendő kismamáknak.


1. KEll fosav!

Hogy pontosan mennyivel növeli a teherbe esés valószínűségét a diéta, arra a könyv nem tér ki pontosan, erre vonatkozó kutatás nem készült. A diéta működéséről és hatékonyságáról a könyv társírója, Jorge Chavarro mesélt:

"Az évek alatt összegyűlt kutatási anyagokból és megfigyelésekből szerzett tapasztalatok alapján állítottuk össze a könyvet.

Azt tapasztaltuk ugyanis, hogy azok a nők, akik folsav tartalmú multivitamin készítményeket szednek, hamarabb és könnyebben esnek teherbe. A vas hasznos, de nagyobb mértékben felszívódik, ha természetes módon, zöldségek és gyümölcsök által juttatjuk a szervezetünkbe.


2. kerüld a transzzsírokat!

Az is világos, hogy a transz-zsírsavak, amelyek a fánkok, margarinok és más finomított élelmiszerek egyik alapanyagai, egyértelműen károsan hatnak a termékenységre." (…) "Az egész valószínűleg az inzulinnal és annak a petefészekre gyakorolt hatásával van összefüggésben, az egészséges peteérésnek ugyanis elengedhetetlen feltétele a megfelelő inzulinszint. A cukorbeteg nőknek ezért sajnos jóval kisebb az esélyük a gyermekáldásra."

3. kezdj el mozogni!

(…) "Adataink szerint az egészséges táplálkozás mellett a testmozgás is nagyon fontos a leendő kismamáknak. Már napi harminc perc testmozgás is rendkívül hasznos lehet."

"Összességében tehát elmondható, hogy az egészséges táplálkozás és a testmozgás a legfontosabbak a leendő anyukák számára. Sok zöldség és gyümölcs, teljes kiőrlésű gabonák, minél kevesebb telített zsír és legalább napi harminc perc edzés" – vonja le a következtetést a Termékenységi Diéta társírója. 

Itt az 100 kalóriás levesdiéta! >>> 
3 szuperegészséges étel az egészség jegyében! >>> 
Itt a tökéletes diétás napirend! >>> 


Forrás: Medipress

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss