Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Teriyaki tofu

16 szavazat
30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Szójabab
  • Allergén tartalom: Szezámmag

Elkészítés

  1. A teriyaki tofuhoz első lépésként a tofuról papírtörlővel felitatjuk a nedvességet, majd 2x2 cm-es kockákra felvágjuk. Olívaolajjal kikent serpenyőben néhány perc alatt készre sütjük, majd kiszedjük a serpenyőből és félrerakjuk.
  2. Elkészítjük a teriyaki szószt: a használt olajon a szójaszószt és az édes fehérbort néhány percig alacsony lángon forraljuk. A vízben elkeverjük a keményítőt és beleöntjük a serpenyőbe. Addig főzzük, míg ragacsos állagot kapunk. Akkor visszatesszük a már megsült tofut, átkevergetjük, elzárjuk a lángot és meghintjük szezámmaggal.
  3. Egy másik serpenyőben pici szezámolajon fedő alatt az ázsiai zöldségmixet megdinszteljük, majd további 2 percig fedő nélkül pároljuk. A kész zöldségre helyezzük a teriyaki tofut és párolt rizzsel tálaljuk.

 

Ezek is érdekelhetnek