Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Terítéken az étel: gasztroművészeti kiállítás Budapesten

default user icon
MME
Miért az otthoni koszt az igazi? Hogyan válik átpolitizálttá az anyatej? Miként lesz egy étel a személyes vagy a nemzeti identitásunk része? Ilyen kérdésekkel foglalkozik a Santopalato – Szent Szájpadlás – című kiállítás, amelyen 6 ország 20 alkotója mutatja be, hogy az éhség csillapításán túl milyen szövevényes szálak fűznek minket az ételhez.

A két helyszínen párhuzamosan megrendezett rendhagyó csoportos tárlat címe a futuristák előtt tiszteleg, akik a művészet alapanyagának tekintették az ételeket és újraértelmezték az étkezéshez kapcsolódó szabályokat. Az 1931-ben Torinóban megnyílt Santopalato volt az első futurista étterem, ahol a molekuláris gasztronómia előfutárának is tekinthető teátrális, technikai innovációkat felmutató multiszenzoriális banketteket adtak.

A kiállítás a Koreai Kulturális Központban 2018. május 30-tól július 31-ig, a Stúdió Galériában június 1–30. között látogatható. A belépés díjtalan, de jótékonysági célú hozzájárulást fogadnak az intézmények. A kiállítóterekben kihelyezett ládákban a Food Not Bombs Budapestnek gyűjtenek tartós élelmiszert a szervezők.

Részletek >>> 
A kiállítás trailere itt érhető el >>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss