A rozmaringos oliva olajban elkeverjük a sót, borsot, gyömbért, darált chilit (ízlés szerint), 5 levél bazsalikomot, 4 gerezd fokhagymát (felaprítva) és a citromlevet, majd hozzákeverjük a piros aranyat. Aztán felhígítjuk a sima oliva olajjal. Ebben legalább egy órát hagyjuk a csirkecombokat.
Tepsibe belekarikázzuk a cukkinit, paradicsomot, sárgarépát, paprikát, a vörös és lilahagymát, majd bele aprítjuk a fél zöldpaprikát. A 6 gerezd fokhagymát egészben hozzáadjuk. Ezt finoman megsózzuk, borsozzuk, majd meglocsoljuk egy kis sima oliva olajjal.
A bepácolt csirkét a zöldségekre rakjuk, megszórjuk a maradék bazsalikom levelekkel, lealufóliázzuk, majd előmelegített 220 fokos sütőben (elektromos) 30 percig sütjük. Ezután levesszük a fóliát, a combokat megforgatjuk és meglocsoljuk őket a sörrel és további 20 percig visszatesszük a sütőbe. Az utolsó 10 percre pedig visszaforgatjuk a csirkét.
A csirkét és a zöldséget kivesszük a tepsiből, s ezek levét ami nem főtt el egy serpenyőben közepes lángon melegítjük. Sűrítésnek tejben és oliva olajban elkeverjük a lisztet és egy kevés chilit csomómentesre, majd belekeverjük kis lángon a serpenyőbe.
A csirkét és a zöldséget ezzel meglocsolva tálajuk.