Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis tengeri sügér

45 perc
egyszerű
költséges
2 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított halat megmossuk,szárazra töröljük,majd frissen őrölt borssal és sóval fűszerezzük. A hasába teszünk 1-2 szál petrezselyemzöldet, 2 szál kakukkfüvet, 1 karika citromot és a kókuszzsír felét.
  2. A kókuszzsír másik felével kikenjük a tepsit, majd beletesszük a vékony karikákra szelt krumplit (3-4 mm), cukkinit, felkarikázott sárgarépát, sózzuk, meghintjük kakukkfűvel, néhány levél lestyánt is rakunk rá, olívaolajjal meglocsoljuk.
  3. A hal bőrét olívaolajjal bekenjük, egy kis citromlevet locsolunk rá, majd kést szelet citromot ráfektetünk, és lefóliázva a 180 fokos sütőbe tesszük, két-három alkalommal megforgatjuk a zöldségeket. Kb 35-40 perc múlva levesszük a fóliát és készre pirítjuk.

    A zöldségkörettel tálaljuk a halat,de kínálhatunk mellé salátát is.

 

Megjegyzés

Egészséges a hal és mégis nagyon ritkán kerül az asztalra. Ezt a recept más hallal is elkészíthető. - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek