Elkészítés: A boros páchoz a vörösborban 10 percig főzzük a fűszereket, majd hűtsük le, és így használjuk pácolásra.
A szarvasgerincet érleljük 2 napig a zöldséges-boros pácban.
A főzés napján a zöldségeket és a hagymát pucoljuk meg, szeleteljük fel karikákra, és fektessük egy tepsi aljára. Erre tegyük rá a húst, majd locsoljuk meg a borral, és légmentesen lefedve 170 fokon 40 percig süssük.
Közben a kelleveleket enyhén sós vízben forrázzuk le. A főtt hideg rizsbe keverjünk két tojást, sózzuk, borsozzuk, és tegyünk hozzá borban felfőzött áfonyát is. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a káposztaleveleket, és fektessük egymás mellé egy kivajazott tűzálló tálba, majd a húsleveskockából készített levesünkkel meglocsolva, lefedve pároljuk készre.
A tepsiből öntsük egy kis edénybe a hús mellett párolódott zöldségeket és a boros húslét, majd keverjük össze 3 dl hideg vízben elkevert Knorr Vadas Rafinériával. Kevergetve felforraljuk, 3 perc alatt készre főzzük.
A szarvasszeletekre vagy mellé tálaljuk a Rafinériás vadas szószt, töltött kelkáposztával adjuk az asztalra.
Jó étvágyat kívánok hozzá!