A nyers elsőcsülköt 1 órán át főzzük ételízesítős vízben, majd lehűtjük és kicsontozzuk.
A megpucolt krumplit 0,5 cm-es karikákra vágjuk a paradicsomot, paprikát és hagymát is felkarikázzuk.
Egy magasabb tepsit zsírral jól kikenünk, szépen sorban rétegezzük a hozzávalókat: krumpli, hagyma, só, bors, krumpli, paprika, paradicsom, hagyma, só, bors, krumpli.
A húst nagyobb darabokra vágjuk, és a bőrét éles késsel vagy szikével bekockázzuk. Sóval, őrölt köménnyel és fokhagymával jól bedörzsöljük, és mehet a krumplik tetejére! Nem kell felönteni semmivel, mert a paprika és paradicsom levet enged.
A tepsit lefóliázzuk, és 180 fokon 1 órán át sütjük. Ezután levesszük a fóliát. A tejfölt a tojással elkeverjük, és egy kis szaftot hozzáöntünk a tepsiből, visszacsurgatjuk a krumplira, a húsokat kihagyjuk.
Visszatoljuk a sütőbe, és most már légkeverésen és infrán is sütjük, hogy ropogós legyen a bőre. 20 percig sütjük, 5 percenként a saját levével meglocsoljuk. Ha nincs infra vagy légkeverés, akkor 190-200 fokon kell tovább sütni.