Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis sült császárhús oldalassal krumpliágyon

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 10-12 személynek:
  • 2,5 kg császárhús és oldalas vegyesen
  • 2,5 kg krumpli
  • 5 szál sárgarépa
  • 4 nagyobb fej hagyma
  • 2 nagyobb fej fokhagyma
  • őrölt bors
  • 3 szál friss rozmaring
  • A páchoz:
  • kevés étolaj
  • őrölt bors
  • őrölt pirospaprika
  • csipetnyi őrölt kömény
  • kevés fokhagymapor

Elkészítés

Elkészítés: A pác hozzávalóit összekeverjük, majd beletesszük a húsokat.

A hagymát és a répát karikákra vágjuk, a krumplit hasábokra. A fokhagymát hámozás nélkül a közepén kettévágjuk, és a tepsi négy sarkába tesszük. A tepsi aljára kerül a krumpli, rá a répa és a karikázott hagyma. Enyhén megsózzuk, borsozzuk, majd rátesszük a bepácolt húsokat és a rozmaringleveleket. Ráöntjük a maradék páclét.

Lefóliázva alsó-felső sütéssel 1 órán át sütjük, majd levesszük róla a fóliát, és még fél óráig pirítjuk.

Friss paradicsom- és uborkasalátát kínálunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss