Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spenótos penne tepsiben

30 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók
  • 1 csomag bébispenót
  • 1 pohár tejföl
  • 1 szál újhagyma
  • 25 dkg császárszalonna
  • 25 dkg penne
  • 2 dl tejszín
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • reszelt szerecsendió
  • 12 dkg mozzarella

Elkészítés

  1. A mártáshoz egy nagy serpenyőben vagy wokban megpirítjuk a császárszalonnát (használhatunk csirkemellet is, ebben az esetben egy kis olajat teszünk a hús alá), amíg a zsírja kisül. Hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott újhagymát, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és pár percig pirítjuk.
  2. Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Hozzáöntjük a császárszalonnás hagymás alaphoz, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Végül beledobjuk a megmosott bébispenótokat, megfonnyasztjuk őket, és már kész is a mártásunk.
  3. Közben a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd amikor kész, leszűrjük, és egy kiolajozott tepsibe öntjük. Rákanalazzuk a mártást, összekeverjük, és a tetején eloszlatjuk a felszeletelt mozzarellát. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul. 

Megjegyzés

Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető szaftos finomság, ami garantáltan azonnal elfogy. Bátran rugaszkodjon el a recepttől, és formálja saját ízvilága szerint. Jó étvágyat kívánok! - Budai Petra

Ezek is érdekelhetnek

Friss