A mártáshoz egy nagy serpenyőben vagy wokban megpirítjuk a császárszalonnát (használhatunk csirkemellet is, ebben az esetben egy kis olajat teszünk a hús alá), amíg a zsírja kisül. Hozzáadjuk a megtisztított és felkarikázott újhagymát, kissé megpároljuk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, és pár percig pirítjuk.
Egy kis tálban összekeverjük a tejfölt és a tejszínt, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval. Hozzáöntjük a császárszalonnás hagymás alaphoz, és addig rotyogtatjuk, amíg be nem sűrűsödik. Végül beledobjuk a megmosott bébispenótokat, megfonnyasztjuk őket, és már kész is a mártásunk.
Közben a tésztát a csomagoláson található utasítás szerint megfőzzük, majd amikor kész, leszűrjük, és egy kiolajozott tepsibe öntjük. Rákanalazzuk a mártást, összekeverjük, és a tetején eloszlatjuk a felszeletelt mozzarellát. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg megpirul.
Egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető szaftos finomság, ami garantáltan azonnal elfogy. Bátran rugaszkodjon el a recepttől, és formálja saját ízvilága szerint. Jó étvágyat kívánok! - Budai Petra
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!