Egy edényben vizet forralunk, és belerakjuk a spagettit. Félkeményre (az al denténél keményebbre) főzzük, leszűrjük, és olajazott tepsibe borítjuk.
Közben a csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, meggsózzuk, megborsozzuk, majd egy serpenyőben forró olajon megpirítjuk. (Oldalanként kb. 3-4 percig sütjük.)
Kivesszük egy deszkára, majd a serpenyőbe apróra vágott hagymát dobunk, megdinszteljük, és ha már üveges, 1 dl főzővizet öntünk hozzá. Ráöntjük a paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomot (vagy petrezselyemzöldet), és forrásig főzzük.
A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, rárakjuk a spagettire, meghintjük a reszelt sajt felével, majd leöntjük a paradicsomos öntettel, végül meghintjük a reszelt sajt másik felével.
180 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sültjük. Ha a sajt ráolvadt, alufóliával lefedjük.