hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis sajtos karaj rukkolás krumplipürével

60 perc
egyszerű
átlagos
2 adag
Hozzávalók
  • A tepsis húshoz:
  • 4 szelet sertéskaraj
  • 10 dkg főtt-füstölt csemegekaraj
  • 20 dkg edami sajt lereszelve
  • 1 kis pohár tejföl
  • 5 dkg vaj
  • A krumplipüréhez:
  • 75 dkg gyorsan fővő burgonya
  • 5 dkg vaj
  • 5 dkg parmezán
  • 1 marék rukkola

Elkészítés

  1. A húst kiklopfoljuk, besózzuk, és egy fél órárt állni hagyjuk.
  2. Egy tűzálló tálat kikenünk vajjal, majd belehelyezzük a karajszeletket. Mindegyik szelet húsra teszünk egy-egy kis darab vajat, erre egy-egy szelet csemegekarajt, majd az egészet vastagon beborítjuk tejföllel, és megszórjuk a lereszelt sajttal. 175 fokon 45 percig sütjük, míg a sajt aranybarna nem lesz.
  3. A krumplipüréhez a krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük, majd a langyos tejjel, a vajjal és a parmezánnal kikeverjük, éshozzáadjuk a megmosott, felaprított rukkolát.

    NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉST VIDEÓN! >>> 

    RÁNTOTT, TÖLTÖTT, TEPSIS - LEGJOBB FOGÁSOK KARAJBÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek