A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd félretesszük. A megtisztított, leszárazott spenótot forró vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és átpasszírozzuk.
Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, azután összeforgatjuk a rizzsel és a spenóttal.
A tejfölt simára keverjük a tojással és a megtisztított, lereszelt fokhagymával.
Összekeverjük a rizses keverékkel, és egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig sütjük.
Közben a meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük.
Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, egy kevés sót, a frissen reszelt szerecsendiót, és krémesre keverjük.
A krumplipürét a rizses húsra simítjuk, villával hullámokat húzunk a tetejére, és tovább sütjük addig, amíg a burgonyapüré megkeményedik, és kissé megpirul.