Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis rizses hús spenóttal és krumplipürével

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük, majd félretesszük. A megtisztított, leszárazott spenótot forró vízben 5 percig főzzük, majd leszűrjük és átpasszírozzuk.
  2. Felforrósítjuk az olajat, és üvegesre pároljuk rajta a meghámozott, finomra vágott hagymát. Hozzáadjuk a darált húst, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, azután összeforgatjuk a rizzsel és a spenóttal.
  3. A tejfölt simára keverjük a tojással és a megtisztított, lereszelt fokhagymával.
  4. Összekeverjük a rizses keverékkel, és egy kivajazott tűzálló tálba simítjuk, majd előmelegített 170 fokos sütőben 20 percig sütjük. 
  5. Közben a meghámozott, felkockázott burgonyát sós vízben puhára főzzük, leszűrjük, és burgonyanyomóval áttörjük.
  6. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a tejet, egy kevés sót, a frissen reszelt szerecsendiót, és krémesre keverjük.
  7. A krumplipürét a rizses húsra simítjuk, villával hullámokat húzunk a tetejére, és tovább sütjük addig, amíg a burgonyapüré megkeményedik, és kissé megpirul.

Ezek is érdekelhetnek

Friss