Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis-mustáros tarja hagymával és burgonyával

90 perc
egyszerű
megfizethető
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy zárható tetejű edénybe tesszük a húst, és minden szeletet megsózunk, borsozunk, megszórjuk a fűszerkeverékkel, majd megkenünk mustárral. Ráöntjük az olajat, hogy befedje a húst, lezárjuk, és hűtőbe tesszük 1 napra.
  2. A pácolás után egy tepsit kiolajozunk, belerakjuk a megpucolt és kb. 0,5 cm vastag karikákra vágjuk a krumplit. Megsózzuk, borsozzuk. 180 fokon 20 percig sütjük. Ezután rátesszük a megpucolt és felkarikázott vöröshagymát, majd a bepácolt húsokat. A húsok tetejére rakjuk a megtisztított, félbevágott fokhagymagerezdeket, majd ráöntjük a fűszeres olajat, és lefedve, kb. 180 fokon még 30 percig sütjük.
  3. Ekkor levesszük a fóliát, rátesszük a húsra a baconszeleteket, és fedetlenül még kb. 20 percig sütjük, míg meg nem pirul a hús és a bacon. Savanyúsággal vagy salátával tálaljuk.

12+1 POFONEGYSZERŰ TEPSIS HÚS HÉTKÖZNAP ESTÉKRE >>>

13 TEPSIS CSIRKE VACSORÁRA - GYORS ÉS EGYSZERŰ RECEPTEK >>> 

15 OMLÓS SÜLT HÚS, AMIVEL JÓL LAKIK A CSALÁD >>> 

Megjegyzés

Azért ajánlom ezt a praktikus magyaros ízvilágú fogást, mert itt a körettel együtt sül a hús ,ami finom ízt is ad az ételnek, és időt is spórolhatunk vele. A húst bepácolhatjuk 2-3 nappal korábban, mielőtt elkészítenénk. Minél többet áll a pácban, annál porhanyósabb lesz a kész hús. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek

Friss