Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis köles aszalt gyümölcsökkel

default user icon
MME
45 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Az aszalt gyümölcsöket – a mazsola kivételével – apróbb darabokra vágjuk. A tejet és a vizet egy kisméretű teflontepsibe öntjük, hozzáadjuk a megmosott kölest, a mézet, a vaníliás cukrot, a sót és az aszalt gyümölcsöket, majd az egészet jól összekeverjük. Legvégül a felkockázott vajat rakjuk bele.
  2. Ezután betesszük a sütőbe, majd 25 perc után elzárjuk, de a süteményt még a sütőben hagyjuk 5–10 percig, hogy a köles teljesen megpuhuljon a tejtől. (Sütés közben ajánlatos egyszer-kétszer megkeverni a kölest a tepsiben, hogy egyenletesebben puhuljanak meg a kölesszemek. Ennek a süteménynek nem árt, ha kinyitjuk rá a sütő ajtaját.)
  3. Melegen, kockákra vágva tálaljuk. Házi lekvárt kínálhatunk mellé.

Ezek is érdekelhetnek

Friss