Elkészítés: Egy közepes karfiolt rózsáira szedve enyhén sós vízben kicsit megfőzünk, majd leszűrjük.
A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, és pirosra kisütjük.
Egy jénai tálat kikenünk, beszórjuk
zsemlemorzsával.
3 kanál lisztben elkeverjük a sót, a pirospaprikát és borsot. Ebbe a fűszeres lisztbe beleforgatjuk a karfiolrózsákat, és belerakjuk a tálba.
A megmaradt lisztet 2 pohár tejföllel és a sültszalonnákkal elkeverjük.
A petrezselyemzöldet és a szalonnazsírt ráöntjük a karfiolokra, majd a tejfölös keveréket a tetejére öntjük.
A tálat alufóliával lefedjük, és kb. 30 percre 180 fokos sütőbe.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre