Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis karfiol szalonnával

MME MME
1
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: Egy közepes karfiolt rózsáira szedve enyhén sós vízben kicsit megfőzünk, majd leszűrjük.

A húsos szalonnát apró kockákra vágjuk, és pirosra kisütjük.

Egy jénai tálat kikenünk, beszórjuk
zsemlemorzsával.

3 kanál lisztben elkeverjük a sót, a pirospaprikát és borsot. Ebbe a fűszeres lisztbe beleforgatjuk a karfiolrózsákat, és belerakjuk a tálba.

A megmaradt lisztet 2 pohár tejföllel és a sültszalonnákkal elkeverjük.

A petrezselyemzöldet és a szalonnazsírt ráöntjük a karfiolokra, majd a tejfölös keveréket a tetejére öntjük.

A tálat alufóliával lefedjük, és kb. 30 percre 180 fokos sütőbe.

Megjegyzés


Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek