Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis falatkák

MME MME
4 3/5
120 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Előkészítés: A zsemléket beáztatjuk langyos vízbe. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk. A hagymát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprózzuk. A póré fehér és világoszöld részét, valamint a paradicsomokat felkarikázzuk. A paprikákat vékony csíkokra, a gombát karcsú szeletekre vágjuk. A sütőt előmelegítjük 220 °C-ra (gázsütő 4. fokozat).
Elkészítés: A zsemléket alaposan kinyomkodjuk, majd a tojásokkal, a pirospaprikával, a hagymával, a fokhagymával, a petrezselyemmel, ízlés szerint sóval és borssal együtt a darált húshoz adjuk, jól összedolgozzuk. Kikenünk 1 evőkanál olajjal egy 30x40 cm-es tepsit, belesimítjuk a húsmasszát, és a forró sütőben 15 percig sütjük. Közben a „rakományhoz” 3 evőkanál olajban megfonnyasztjuk a pórét, rádobjuk a paprikát és a gombát, 3-4 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a ketchupot, a paprikakrémet, az oregánót, ízlés szerint sót, (frissen) őrölt borsot, és összeforrósítjuk. A sajtot megreszeljük. Kirakjuk a paradicsomszeletekkel az elősütött fasírtlap tetejét, levével együtt egyenletesen elsimítjuk rajta a zöldségragut, megszórjuk a sajttal, majd visszatesszük a sütőbe, visszakapcsolunk 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat), és további 30 percig sütjük. A tepsiben hagyjuk langyosra hűlni. Tálalás előtt az olívabogyókat elfelezzük/felkarikázzuk, a bazsalikomlevélkéket leöblítjük, és szárazra lapogatjuk. A húslapot 5x5 cm-es kockákra vagy kisebb szeletkékre vágjuk, majd megszórjuk az olívával, mindegyikbe 1-1 fogvájót szúrunk, és a bazsalikomlevélkékkel díszítve kínáljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 45 perc múlva
1 kocka: 113 kcal

Lajos Mari receptje a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss