A cukkinit megmossuk, karikákra vágjuk. ( Ha öreg a cukkini, kimagozzuk.) Sóval meghintjük, állni hagyjuk.
A megtisztított és finomra vágott hagymát vajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a vékonyra szeletelt gombát, majd sóval, fehérborssal megfűszerezzük. Ha a gomba a felére összeesett, levesszük a tázhelyről, és félretesszük.
A cukkinit kifacsarjuk, egy rétegben a kivajazott-zsemlemorzsázott tepsibe vagy jénaiba terítjük, majd a megpirított gombát ráhalmozzuk, snidliggel meghintjük, a reszelt sajt egyik felét rászórjuk, majd következik még egy rétegben a maradék cukkini.
A tejfölt, a tojássárgával simára keverjük, és a cukkinire terítjük, majd a maradék sajttal és snidlinggel megszórjuk, és a 200 fokra előmelegített sütőben, 30 perc alatt aranybarnára sütjük.
Ha szereted a gombát, nem kell vele spórolni. Pikánssá teszi, ha egy kis friss vagy akár szárított vargányát is teszel hozzá. A gomba pirítása során fűszerezheted akár egy kis majorannával is. - Puliszgizke
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!