Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirkecombok

60 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd bőrös felükkel lefelé egy felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukon aranyszínűre pirítjuk, kivesszük és félretesszük.
  2. Aserpenyőt ismét alaposan kikenjük olajjal és felforrósítjuk. Beletesszük a megtisztított répát és a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, majd 5 percig pirítjuk.
  3. pirított zöldséget tűzálló tálba szedjük. Megszórjuk a kakukkfű és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel. Megsózzuk és megborsozzuk az egészet. Elrendezzük a zöldséges alapon az elősütött csirkecombokat. Felöntjük 3 dl forrásban lévő vízzel. 
  4. Lefedjük, majd 160 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Eltávolítjuk az alufóliát, és további 20 percig sütjük.
  5. párolólevet egy lábasba öntjük, a csirkét alufóliával lefedjük. Kb. 2 dl-nyire visszaforraljuk párolólevet. Hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, majd néhány percig főzzük. A mártást a combokra öntjük, és tálaljuk. Pirított burgonya illik hozzá.

    Még több köret >>> 

    Még több csirkecomb >>> 

    Csirkés receptek >>> 

    OMLÓS ÉS SZAFTOS CSIRKECOMB: 15 ELLENÁLLHATATLAN RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss