Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirkecombok

80 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. A tepsis csirkecombok elkészítéséhez, a megtisztított húst megsózzuk és megborsozzuk, majd bőrös felükkel lefelé egy felforrósított, olajjal kikent serpenyőbe tesszük. Mindkét oldalukon aranyszínűre pirítjuk, kivesszük és félretesszük.
  2. serpenyőt ismét alaposan kikenjük olajjal és felforrósítjuk. Beletesszük a megtisztított répát és a megtisztított, felkarikázott póréhagymát, majd 5 percig pirítjuk.
  3. pirított zöldséget tűzálló tálba szedjük. Megszórjuk a kakukkfű és a petrezselyem lecsipkedett leveleivel. Megsózzuk és megborsozzuk az egészet. Elrendezzük a zöldséges alapon az elősütött csirkecombokat. Felöntjük 3 dl forrásban lévő vízzel. 
  4. Lefedjük, majd 160 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Eltávolítjuk az alufóliát, és további 20 percig sütjük.
  5. párolólevet egy lábasba öntjük, a csirkét alufóliával lefedjük. Kb. 2 dl-nyire visszaforraljuk párolólevet. Hozzáadjuk a tejszínt, a mustárt, majd néhány percig főzzük. A mártást a combokra öntjük, és tálaljuk. Pirított burgonya illik hozzá. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss