Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirkecomb zöldségkörettel

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosott és szárazra törölt csirkecombokat ízlés szerint megszórjuk a fűszerekkel, majd hagyjuk pár órát állni, hogy az ízek kellően átjárják.
  2.  A krumplit és a sárgarépát megpucoljuk, majd ízlés szerint feldaraboljuk. Ezután a krumplit megsózzuk, és alaposan összeforgatjuk. A hagymát megpucoljuk, majd nagyobb cikkekre vágjuk. A tepsibe kanalazzuk a zsírt, majd ráöntjük a bort. Ezután belehelyezzük a befűszerezett combokat, majd körérakjuk a feldarabolt krumplit, a sárgarépát, a hagymát és a megtiszított fokhagymagerezdeket.
  3. Fóliával lefedjük, majd 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük, és kb. 45 percig sütjük, majd levesszük a fóliát, és további kb. 10 perc alatt szép pirosra sütjük a húst és a zöldségeket. Tálalás előtt a húst tányérra helyezzük, majd körérakjuk a sült zöldségeket, és úgy kínáljuk.

RÓMAI TÁLBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL>>> 

BORZAS CSIRKECOMB>>> 

RÓMAI TÁLBAN SÜLT CSIRKECOMB ÉDESBURGONYÁVAL>>> 

Megjegyzés

Az ízek sokkal finomabbak, ha együtt sütjük a húst a zöldségkörettel, és még időt is megspórolhatunk vele. Én este befűszereztem a húst, majd sütésig a hűtőben pihent. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss