hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirkecomb sült zöldségekkel

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A csirkecombokat megtisztítjuk, majd bedörzsöljük sóval, borssal, és állni hagyjuk 15 percig.
  2. Közben a zöldségeket megtisztítjuk. Az édeskömény külső leveleit eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A burgonyát meghámozzuk, és karikákra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, és felszeleteljük.
  3. Egy tepsit kikenünk az olajjal, beletesszük a combokat, aláöntünk 100 ml vizet, és 180 fokra előmelegített sütőben alufóliával letakarva kb. 15 percig sütjük. Ezután mellétesszük a burgonyát, megsózzuk, és alufólia nélkül további 10 percig sütjük.
  4. Végül a tepsibe tesszük az édesköményt, a lila hagymát és a megmosott, egészben hagyott koktélparadicsomot is. Sózzuk, borsozzuk, és összeforgatjuk. Ekkor a húsokat is megfordítjuk, hogy minden oldaluk piros legyen.
  5. Még kb. 10 percig sütjük, majd tányérokba szedve, a sült zöldségekkel, és a finomra vágott petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss