Egy közepes méretű tepsi alját kikenjük olajjal. A krumplit meghámozzuk, felkarikázzuk, majd a tepsiben szétterítjük. Ahány rétegben lerakjuk, annyiszor megsózzuk a tetejét.
Ezután a vöröshagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, és a krumpli tetejére tesszük. 180 fokos sütőbe tesszük 20 percre, néha belekeverünk. A csirkemellet szeletekre vágjuk, befűszerezzük a szárnyasfűszerrel, és a tepsibe fektetjük.
A tepsit lefedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezalatt megpuhul a krumpli, és megpárolódik a hús. Ezután kivesszük a sütőből, ráöntjük a tejföl és a felszeletelt sajt keverékét úgy, hogy mindenhol ellepje, majd visszatoljuk a sütőbe 10 percre. A sütő hőfokát 200 fokra állítjuk és pirosra sütjük az egészet.