Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirke zöldségágyon

90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A megtisztított, megmosott, letörölgetett csirkecombokat előző nap bepácoljuk, kakukkfű, só, bors, fokhagyma, olíva olaj, őrölt kömény keverékével.
  2. Másnap a sütőt 180 fokra előmelegítjük. Megpucoljuk és felvágjuk a zöldségeket. Kivajazzuk a tepsit, belefektetjük a pácolt csirkecombokat, köré tesszük a zöldségeket, bőven megszórjuk friss kakukkfűvel, lestyán levéllel, néhány rozmaring levelet is teszünk rá, 5-6 szelet csili paprikát, paprika szeletet és koktél paradicsomot köré rakunk. Ráöntünk egy dl húslevest, lefóliázzuk és betesszük a sütőbe. Közben megforgatjuk és ráöntjük a további egy dl levest.
  3. 180 fokon, légkeveréses fokozaton egy órát pároljuk, közben meg-meglocsoljuk, majd fólia nélkül pirítjuk, kb. 30 percig. Forrón tálaljuk. Jó étvágyat!

 

Megjegyzés

Nagyon szeretem a tepsiben készíthető ételeket, nincs sok munka vele,ha előkészítjük a hozzávalókat , lehetőség van új ízeket elővarázsolni. Mi nagyon szeretjük :-). - BiroSari

Ezek is érdekelhetnek

Friss