Elkészítés: A csirkét előkészítjük, mossuk, sózzuk, fűszerezzük, félretesszük.
A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, a paradicsomot és paprikákat vékonyan felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk.
Egy nagyobb tepsit veszünk, kevés olajat öntünk bele, majd beleszórjuk a burgonyát, rá a többi hozzávalót, majd megsózzuk, végül a fűszerezett húsokat is ráültetjük. A tejfölben a tojást elkeverjük, ezt csurgatjuk az egész tetejére, legvégül a szalonnakockákkal kirakjuk a tetejét.
Alufóliával lefedjük, és 210 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve és a hőmérsékletet 190 fokra csökkentve további 1 órát sütjük.
Azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre