Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis csirke *mindent bele*

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db tanyasi csirkemell
  • 2 db tanyasi csirkecomb
  • 15 dkg szálas édes káposzta (salátapultban készen kapható)
  • 1,5 kg burgonya (aprószemű sárga)
  • 4 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db TV paprika
  • 1 db hegyes erős paprika
  • 20 dkg szalonna
  • 45 dkg tejföl
  • 1 db tojás
  • olaj
  • bors vagy borsikafű
  • A csirke fűszerezéséhez:
  • tárkony
  • borsikafű

Elkészítés

Elkészítés: A csirkét előkészítjük, mossuk, sózzuk, fűszerezzük, félretesszük.

A burgonyát megpucoljuk, gerezdekre vágjuk, a paradicsomot és paprikákat vékonyan felszeleteljük, az újhagymát felkarikázzuk, a szalonnát felkockázzuk.

Egy nagyobb tepsit veszünk, kevés olajat öntünk bele, majd beleszórjuk a burgonyát, rá a többi hozzávalót, majd megsózzuk, végül a fűszerezett húsokat is ráültetjük. A tejfölben a tojást elkeverjük, ezt csurgatjuk az egész tetejére, legvégül a szalonnakockákkal kirakjuk a tetejét.

Alufóliával lefedjük, és 210 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük, majd a fóliát levéve és a hőmérsékletet 190 fokra csökkentve további 1 órát sütjük.

Azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss