hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis burgonya csirkecombbal

75 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

A combokat megmossuk, szárazra töröljük. A paradicsomot leszűrjük, az olajat felfogjuk. 3 evőkanálnyit simára keverünk a paprikával. Sózzuk, borsozzuk, és megmártjuk benne a húsokat.

2.

A felfogott olajból 1 evőkanálnyit felforrósítunk, és a bepácolt combokat 5 percig pirítjuk rajta. Közben néhányszor megfordítjuk azokat. A burgonyákat átdörzsöljük, alaposan megmossuk, majd félbevágjuk. A rozmaring leveleit lecsipkedjük, durvára aprítjuk. A megtisztított fokhagymákat keresztben félbevágjuk. Egy tepsibe terítjük a burgonyát, rátesszük a combokat és a fokhagymát. A rozmaringgal meghintjük, és meglocsoljuk 4 evőkanál paradicsomolajjal. Sózzuk és borsozzuk, majd 200 fokos sütőben 50 percig sütjük.

3.

A sütési idő vége előtt 10 perccel rászórjuk a bazsalikom lecsipkedett leveleit és az aszalt paradicsomokat.

Ezek is érdekelhetnek