Meghámozzuk az almát, negyedekbe vágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. Rácsorgatjuk a citrom levét.
A marcipánt nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a keserűmandula-aromát és a sót, és az egészet krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd apránként hozzáadjuk a masszához.
A kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és rátesszük az almadarabokat. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 200 fok) 25-30 percig süssük.
Felmelegítjük a lekvárt, és megkenjük vele az almadarabokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Baracklekvár helyett a szilva- és a meggylekvár is tökéletes: mindkettő kiválóan passzol a marcipánhoz! Porcukorral, tejszínhabbal, fahéjjal megszórva is kínálhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre