Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsis almás sütemény

60 perc
egyszerű
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Meghámozzuk az almát, negyedekbe vágjuk, és eltávolítjuk a magjukat. Rácsorgatjuk a citrom levét.

2.

A marcipánt nagyobb darabokra vágjuk, hozzáadjuk a margarint, a cukrot, a vaníliás cukrot, a keserűmandula-aromát és a sót, és az egészet krémesre keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd apránként hozzáadjuk a masszához.

3.

A kikent, kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát, és rátesszük az almadarabokat. Előmelegített sütőben (elektromos sütő: 200 fok) 25-30 percig süssük.

4.

Felmelegítjük a lekvárt, és megkenjük vele az almadarabokat. Hagyjuk teljesen kihűlni.

MÉG TÖBB ALMÁS SÜTEMÉNY >>> 

Baracklekvár helyett a szilva- és a meggylekvár is tökéletes: mindkettő kiválóan passzol a marcipánhoz! Porcukorral, tejszínhabbal, fahéjjal megszórva is kínálhatjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss