Elkészítés: A csirkét megmosom, és beszórom fűszerkeverékkel és sóval.
Tepsibe sütőpapírt teszek, és fél deci olajat beleöntök. Rápakolom a csirkét és a megpucolt, megmosott zöldségeket, a karfiolt rózsáira szedem, a répát vastag karikára vágom, a zellert és a karalábét hasábokra, mindhárom hagymát szeletekre. Mehet bele cukkini, padlizsán, krumpli, pasztinák, gomba is. Rámorzsolom a rozmaring levelét, 1,5 deci vizet öntök rá, és betolom a sütőbe.
1 órát hagyom 180 fokon, majd 20 percet 220 fokon pirítom.
Burgonyapürével, rizzsel, petrezselymes krumplival tálalom. De ez elhagyható, és tálalható a vele sült zöldségekkel is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre