Elkészítés: Vajon megpirítjuk a felaprított lilahagymát és fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, pici sót, pici borsot. Én meg szoktam locsolni kevéske vörösborral, majd hozzáadjuk a paradicsomlét és a chilit ízlés szerint. Szinte készre főzzük, sűrűre, de szaftosra. Hozzáadjuk a lecsöpögtetett babkonzervet, és még főzzük egy kicsit.
Sós vízben megfőzzük a pennét. Mikor készre főtt (úgy 13 perc), leszűrjük, a raguhoz adjuk, elkeverjük.
Átöntjük egy tűzálló tálba, a
tetejét megszórjuk reszelt trappista sajttal, és pirosra sütjük 200 fokon.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre