Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepsiben sült céklás, édesburgonyás, brokkolis csirkemell

MME MME
75 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A páclé elkészítéséhez az olajhoz hozzáadjuk a fűszerpaprikát, a sót, a borsot, a bazsalikomot, majd jól elkeverjük.
  2. Megmossuk a csirkemell filét, letisztítjuk, szeletekre vágjuk és egy időre a páclébe tesszük. Amíg pácolódik a hús és átveszi a fűszerek ízét, előkészítjük a zöldségeket.
  3. A brokkolit jó alaposan megmossuk, aztán közepes rózsákra szedjük. A céklát, az édesburgonyát megmossuk, meghámozzuk, és negyed cikkekre, vagy karikákra vágjuk, ahogy jobban tetszik. Megpucoljuk a hagymákat is, amiket szintén negyed cikkekre, vagy karikákra vágunk.
  4. Miután végeztünk a zöldségekkel, elővesszük a pácolt csirkemell filét és egy sütőpapirral kibélelt tepsibe pakoljuk szépen sorba. Ráhalmozzuk a zöldségeket, kicsit megsózzuk, megborsozzuk, majd a megmardt páclével meglocsoljuk a tetejét.
  5. Ezt követően a tepsit lefedjük alufóliával, és 40 percre 190-200 fokos sütőbe tesszük. A sütési idő sütőtől függ, érdmes a zöldségek puhaságát időközönként ellenőrizni. Ha úgy érezzük, hogy azok már megfelelőek, leszedjük a fóliát a tepsiről és további 5-10 perc alatt készre sütjük.

Nézd meg videón, hogyan készül a zöldséges tepsis csirkemell!

Megjegyzés

Ha a brokkolit egy picit előfőzzük, esetleg pároljuk, könnyebben megpuhul a lefedett tepsiben. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss