Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős-sajtos réteges pogácsa

MME MME
120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt tejjel, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tojásokkal, sóval és a felfuttatott élesztővel, tejjel összegyúrjuk.

Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rákenjük a picit megmelegített borssal, sóval ízesített tepertőt. Feltekerjük, szétlapogatjuk és még félbehajtjuk, negyed óráig pihentetjük. Újra kinyújtjuk és rákenjük a puhára melegített margarint, rászórjuk a reszelt sajt felét, és ugyanúgy feltekerjük, kettéhajtjuk, fél órát pihentetjük. Ezt újra ismételjük a margarin és sajt másik felével is. Tehát 3x pihentetjük negyed órát utána 3 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és kikent tepsibe rakva 20 percig pihentetjük meleg helyen.

Nagyon fontos hogy a tepsibe pihenjen, mert úgy nem dől fel a pogácsa. Tetejét tojással megkenjük, tehetünk rá reszelt sajtot, köménymagot. Forró sütőben sütjük szép pirosra.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss