Elkészítés: Az élesztőt tejjel, pici cukorral felfuttatjuk. A lisztet a tojásokkal, sóval és a felfuttatott élesztővel, tejjel összegyúrjuk.
Ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és rákenjük a picit megmelegített borssal, sóval ízesített tepertőt. Feltekerjük, szétlapogatjuk és még félbehajtjuk, negyed óráig pihentetjük. Újra kinyújtjuk és rákenjük a puhára melegített margarint, rászórjuk a reszelt sajt felét, és ugyanúgy feltekerjük, kettéhajtjuk, fél órát pihentetjük. Ezt újra ismételjük a margarin és sajt másik felével is. Tehát 3x pihentetjük negyed órát utána 3 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és kikent tepsibe rakva 20 percig pihentetjük meleg helyen.
Nagyon fontos hogy a tepsibe pihenjen, mert úgy nem dől fel a pogácsa. Tetejét tojással megkenjük, tehetünk rá reszelt sajtot, köménymagot. Forró sütőben sütjük szép pirosra.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre