Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tepertős pogácsában sült libamell

MME MME
120 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A libamellet grillfűszerrel, rozmaringgal és borssal bedörzsöljük. Tepsibe mellétesszük a hagymát, a fokhagymát, a zöldpaprikát, kevés vizet, lefóliázzuk, és puhára pároljuk. Majd a fóliát levéve pirítjuk.

A tésztához a lisztet a darált tepertővel és a zsírral elmorzsoljuk. Sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk a 2 kanál tejfölben feloldott élesztővel, majd 1 tojássárgát és tejfölt teszünk hozzá. Jól kidolgozzuk. Kinyújtjuk, hajtogatjuk, 20 percig hideg helyen hagyjuk, még háromszor hajtogatjuk.

1,5 ujjnyi vastagra nyújtjuk, belecsomagoljuk a libamellet, késsel bevagdaljuk, tetejét tojássárgával megkenjük.

Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek