Elkészítés: A lisztet a sóval elkeverem, langyos, kissé sós, cukros tejben meleg helyen felfuttatom az élsztőt.
A lisztet elmorzsolom a zsírral, hozzáöntöm a fehérbort, a tejföllel elkevert tojásokat, majd a felfutott élesztőt. Jól kigyúrom, meleg helyen, letakarva 20 percet kelesztem.
A teperőt megsózom (kivéve ha sós tepertőkrémet vettem). A tésztát négyszögbe nyújtom, elkenem rajta a tepertőt, és feltekerem, mint egy beiglit. Fél órát kelesztem. Újra kinyújtom és feltekerem, fél órát kelesztem. És újra. Tehát 1,5 óra kelesztés (a 20 percen kívül).
1,5 centisre nyújtom, kissé beirdalom a tetejét, kiszaggatom. Én 4 és 6 centis átmérőjűt is csinálok belőle. Megkenem a tetejét a tojássárgával, de nem vastagon, hogy ki tudjon nyílni az irdalás mellett. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütöm.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre