Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tengeri halfilé paprikás szósszal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket fél napra sós, fokhagymás tejbe áztatjuk még jegesen.

1 nagy fej hagymából szaftot készítünk, mintha pörköltet főznénk, amiből leszűrjük a hagymát, és félretesszük.
A levét besűrítjük úgy, hogy belekeverjük a tejfölt.

A halszeletek mindkét oldalát beszórjuk a fűszerekkel. Egy nagy lábasban kevés olívaolajban pirosra sütjük a halat, közben óvatosan forgatjuk, hogy szét ne essenek. Ha kész, egy tálra szedjük.

A sütőtálban lévő olajba rakjuk a szaftból leszűrt hagymát, rámerjük a kifőtt tésztát, majd jól összekeverjük.

Tálaláskor a tésztára rakjuk a halszeleteket, meglocsoljuk a mártással, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss