Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tengeri halfilé paprikás szósszal

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 80 dkg fagyasztott halfilé
  • 3 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő
  • őrölt bors
  • majoránna
  • őrölt kömény
  • őrölt paprika
  • kevés olívaolaj
  • A mártáshoz:
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejföl
  • 1 kávéskanál piros arany
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál liszt
  • kevés őrölt paprika
  • őrölt bors
  • csipet majoránna
  • 50 dkg kagylótészta
  • kevés olaj
  • 15 dkg trappista sajt
  • ételízesítő

Elkészítés

Elkészítés: A halszeleteket fél napra sós, fokhagymás tejbe áztatjuk még jegesen.

1 nagy fej hagymából szaftot készítünk, mintha pörköltet főznénk, amiből leszűrjük a hagymát, és félretesszük.
A levét besűrítjük úgy, hogy belekeverjük a tejfölt.

A halszeletek mindkét oldalát beszórjuk a fűszerekkel. Egy nagy lábasban kevés olívaolajban pirosra sütjük a halat, közben óvatosan forgatjuk, hogy szét ne essenek. Ha kész, egy tálra szedjük.

A sütőtálban lévő olajba rakjuk a szaftból leszűrt hagymát, rámerjük a kifőtt tésztát, majd jól összekeverjük.

Tálaláskor a tésztára rakjuk a halszeleteket, meglocsoljuk a mártással, végül megszórjuk a reszelt sajttal.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek