A krumplit megpucoljuk, felszeleteljük, és sós vízben kifőzzük.
Egy tálban összekeverjük a tejfölt, a mustárt és a majonézt, sóval, borssal, és pár csepp citromlével ízesítjük.
Amikor a krumpli kihűlt, összekeverjük a majonézzel, és a hűtőbe tesszük.
A halfiléket félbevágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és bepanírozzuk: először a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzásba forgatjuk. Forró, bő olajban kisütjük.
A rántott halszeleteket a majonézes krumplisalátával tálaljuk.
Eredetileg paprikás krumplira gondoltam, de a mélyhűtőben a rendezkedés során találtam 2 szelet halat. Már nem az eredeti csomagolásban volt, így csak feltételezem, hogy tonhal lehetett. Gyári majonézt használtam, egy kicsit feljavítva. Sajnos lila hagyma nem volt itthon. Vele még finomabb lett volna a saláta. - hobbychef