Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tengeri hal paradicsommal

MME MME
4.5/5
60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A mélyhűtött tengeri halfilét kivesszük a mélyhűtőből, és még fagyottan megcsepegtetjük citromlével, majd szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A hagymát a margarinban üvegesre pirítjuk, beletesszük a petrezselyem kétharmadát, és 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk. A hagymát tűzálló tálba terítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A halszeleteket megcsepegtetjük a Worcester mártással, megszórjuk őrölt fekete borssal és összegöngyöljük, majd a tűzálló tálba, a pirított hagyma tetejére állítgatjuk. Közé rakjuk a paradicsomot, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, meglocsoljuk tejszínnel, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss