Előkészítés: A mélyhűtött tengeri halfilét kivesszük a mélyhűtőből, és még fagyottan megcsepegtetjük citromlével, majd szobahőmérsékleten hagyjuk felengedni. A hagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, és felaprítjuk. A paradicsomot megmossuk, és szeletekre vágjuk.
Elkészítés: A hagymát a margarinban üvegesre pirítjuk, beletesszük a petrezselyem kétharmadát, és 1-2 percig kevergetve tovább pirítjuk. A hagymát tűzálló tálba terítjük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A halszeleteket megcsepegtetjük a Worcester mártással, megszórjuk őrölt fekete borssal és összegöngyöljük, majd a tűzálló tálba, a pirított hagyma tetejére állítgatjuk. Közé rakjuk a paradicsomot, és kb. 15 perc alatt megsütjük. Kivesszük a sütőből, meglocsoljuk tejszínnel, megszórjuk a maradék petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre