Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tenger hullámai szelet

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 50 dkg vaj
  • 25 dkg + 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 6 db tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 45 dkg meggy
  • 5 dkg kakaópor
  • 2-3 evőkanál tejszín
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 5 dl tej
  • 30 dkg fehér csokoládé
  • 7-8 dkg kókuszzsír
  • A díszítéshez:
  • színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból
  • A tepsi kikenéséhez:
  • vaj
  • liszt

Elkészítés

Elkészítés: 1. Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük. Beledolgozzuk a tojásokat, majd beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.

A felét kikent, liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk. Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát, és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet. 175 fokon 30-35 percig sütjük.

2. Közben a pudingport 3 evőkanál cukorral és kb. 8 evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. A maradék tejet felforraljuk, hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük, majd kihűtjük.

3. A szobahőmérsékletű maradék vajat kikeverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot, és a süteményre kenjük. Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.

4. Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral (olajjal is jó) együtt megolvasztjuk, és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk. Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele, és szilárdulásig hűtőbe állítjuk. Végül tetszés szerint díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss