Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tenger gyümölcsei pirítóssal

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy nagyobb serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük az olajat. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt hagymát, a feldarabolt zellert, az apróra vágott fokhagymát, a feldarabolt szardellát és a csilit. Megsózzuk, borsozzuk, kissé megpirítjuk.
  2. Hozzáöntjük a bort és a zöldséglevet. Beletesszük a koktélparadicsomot, végül a csiliszósszal ízesítjük. 10-15 percig főzzük.
  3. Ezután hozzáadjuk a kiengedett, leöblített és lecsepegtetett tenger gyümölcseit. Pár percig főzzük tovább, majd besűrítjük. Végül megszórjuk a petrezselyemzölddel, spenóttal vagy bazsalikommal, valamint a citrom levével és reszelt héjával ízesítjük. Pirítóssal tálaljuk.

Megjegyzés

Tartalmas egytálételként fogyaszthatjuk főtt burgonyával 5-10 percig összefőzve, vagy konzervbab és lencsekeverék hozzáadásával. - buksz39

Ezek is érdekelhetnek

Friss