Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tenger gyümölcsei boros-tejszínes szószban

30 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A fagyasztott tenger gyümölcseit félig hagyjuk kiengedni.
A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk, a fokhagymát vékonyra szeleteljük. Az olajat felmelegítjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet is. Ezután hozzáadjuk a tenger gyümölcseit, összeforgatjuk, felöntjük a borral. Ízlés szerint fűszerezzük, rányomjuk 1/2 citrom levét, és pár percig főzzük (nem kell túl sokáig, mert szétfő, kb. 10 perc).

A keményítőt simára keverjük a tejszínnel, majd felöntjük vele az ételt, és óvatosan összeforgatjuk. Felforraljuk, és 2-3 percig főzzük.
Tésztával tálaljuk, és ízlés szerint még citromlével megcsepegtetjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss